Snowboardista Horváth z Kellnerova vrtulníku: Změnil vzhled a trpí následky omrzlin

Štěstí v neštěstí měl český snowboardový šampion a instruktor David Horváth, když se stal jediným přeživším pádu vrtulníku, při němž zahynul nejbohatší Čech Petr Kellner (†56). Několik týdnů byl Horváth ve vážném stavu v nemocnici, dnes se již doma s rodinou zotavuje. Nehoda na něm ale zanechala stopy, jak ukazuje nejnovější fotografie, prsty na rukou má kompletně obvázané. Podle všeho se jedná o vážné zranění v důsledku omrzlin.

David Horváth musel podstoupit několik závažných operací. Člověk z jeho okolí Expresu prozradil, že se mělo jednat dokonce o amputaci prstů. Z fotografie to jasně patrné není.

Ve sněhu nedaleko ledovce Knik, kde se vrtulník s Kellnerem zřítil, ležel přibližně šest hodin, než na místo dorazili záchranáři. 

V důsledku toho měl David Horváth utrpět silné omrzliny.

Jak v roce 2017 popsal pro Pardubický deník primář tamního oddělení úrazové chirurgie Martin Carda, při omrzlinách třetího stupně přistupují lékaři k amputaci postižených končetin běžně.

„To se dělá hlavně proto, že ona část už nemá žádnou naději na záchranu, nekrotická tkáň se pak hrozí stát zdrojem infekce, která může napadnout další zdravé tkáně v okolí a ohrozit pacienta vážně na zdraví i životě,“ popisoval Carda.

Snowboardista David Horváth se zotavuje ze zranění, jež utrpěl při pádu vrtulníku.

David Horváth už se každopádně znovu vrátil do života, nepochybně mu k tomu pomohla i šťastná událost v podobě narození synka. Tu již před dvěma měsíci slavil na sociálních sítích.

K tragické nehodě vrtulníku došlo na Aljašce 27. března, kromě Petra Kellnera při ní zemřeli také průvodci Gregory Harms (†52) a Sean McManamy (†38), pilot helikoptéry Zachary Russell (†33) a trenér francouzského původu s českým občanstvím Benjamin Larochaixe (†50).

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:14 čtvrtek 21. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 8
  • 7
  • 3
  • 2
  • 2