Danuše Nerudová si je přitom nestandardní velikosti své vánočky vědomá, jak píše sama v příspěvku. „Kolegové si ze mne občas dělají legraci, že mám vánočku tak velkou, jako by v ní byla kachna. Není. Je to recept po babičce ze 70 dkg mouky,“ s tím, že to zprvu vypadalo, že řádná vánočka ani nebude.
„Letos jsem ani nedoufala, že mi vykyne těsto. Zrovna když jsem ho zadělávala, tak se u nás začalo chodit se stromečkem sem a tam, větrat atd. Nakonec ale vykynula.Tak držím palce, ať se povede i vám.“ Otázka ale není, jestli se povede nám, ale jak se povedla Nerudové. Odpověď je, že se bohužel nepovedla, alespoň podle názoru čtenářů.
„Při vší účtě, paní Danuše, je hrozná. A myslím, že ne každý výtvor by měl být veřejně vystaven. Na té vánočce je všechno špatně,“ napsal jeden z nich. „Akorát že vůbec - nevykynula vám. To potrhání značí, že je nedokynutá. To vzniká, když se vánočka snaží dohnat kynutí v troubě, ale zároveň už se peče. Navíc to vypadá, že vám popraskaly i samotné prameny - doporučuju příště líp propracovat. Ale věřím, že bude dobrá i tak,“ připojila konstruktivní kritiku další čtenářka. „Vypadá jako nějaká mořská příšera, ale bude určitě vynikající,“ zhodnotil výtvor Nerudové třetí.
Pravdou je, že vánočka je obecně velmi těžká pekařská disciplína. Může se nepovést celá řada věcí, třeba když praskne, sveze k jedné straně nebo málo nakyne. Zdá se, že přesně to se v tomto případě stalo, ale jak Nerudovou utěšují někteří čtenáři, hlavní je chuť a ta může být stále vynikající. Ostatně i sama Nerudová bere kritiku s nadhledem a každému hejtrovi odepisuje tak, že mu přeje klidné a pohodové vánoce.
Fotogalerie |