Nerudové prohrálo debatu (nejen) tragické publikum: Znuděné děti zválcoval Pavlův kotel

Vítěz středeční debaty na CNN Prima News? Generál Petr Pavel, bezpochyby. Nejen podle hlasování publika, které často bývá trochu zkreslené, ale i podle sázkových kanceláří, kde se kurzy Nerudové propadají čím dál níže až někam k Jaroslavu Baštovi, zatímco Pavel výrazně upevnil svou pozici favorita. Bývalé rektorce Mendelovy univerzity debatu prohrál defenzivní postoj, smuteční outfit i tragické publikum. To bylo tvořené především dětmi, které zhruba po hodině vypadaly, že je politická debata těžce nudí.

To za Petrem Pavlem stál doslova kotel, tvořený jeho týmem, podporovateli i manželkou Evou. Ti po každém výraznějším projevu bouřili a skandovali.

Přispěli tím k finálnímu dojmu, že generál svou oponentku suverénně převálcoval. A v neposlední řadě mu pochopitelně dodali velkou dávku sebevědomí.

Běžný výjev ze středeční debaty. Pavlův kotel bouří, ten Nerudové ne.

Stejně tak se atmosféra jejího tábora odrážela na Danuši Nerudové. Byla zakřiknutá, nejistá. Podobně působil i její manžel, elitní právník Robert Neruda, který už má zřejmě plné zuby dotazů na možný střet zájmů v případě, že by se stal „prvním mužem“.

Mládeži bývalé rektorky Mendelovy univerzity bujará atmosféra nevoněla. Na sociálních sítích si teď hromadně stěžují, že se podporovatelé generála Pavla chovali neurvale.

Generál Petr Pavel měl v publiku mnohem věší podporu než Danuše Nerudová.

„Diváci v publiku by si měli uvědomit, že nejsou na fotbalovém zápase. Na jedničce to mělo daleko vyšší úroveň,“ píše jeden z voličů Nerudové a další se přidávají.

Ano, debata na jedničce vyšší úroveň měla. Protože jde o veřejnoprávní televizi. Jenže Prima dělá především show a fanoušci Petra Pavla, týmově oděni do flanelových košilí a trumpovských červených kšiltovek, zkrátka skvěle odhadli situaci a nemalou měrou přispěli k tomu, že generál nejspíše definitivně vyřadil Nerudovou z boje o Pražský hrad a rozdá si to s expremiérem Andrejem Babišem.

Za generálem Pavlem stál celý kotel.

I Nerudová začíná působit odevzdaně. Energie mladé a pohledné ženy je ta tam, na Primu dorazila spíše lehce unavená „mamča“ ve smutně černých šatech. Oproti minulé debatě v ČT, kdy ve vlastních kauzách přehodila odpovědnost na jiné a u všech zásadních otázek, jako například přijetí eura, odpovídala ve stylu „ano, ale...“. Teď všechno otočila a začala se omlouvat. Postupně se dostala se pod tlak, který byl patrný i z jejích gest a z jejího obličeje. Generál Pavel proto neměl příliš práce s tím, že ji občas uzemnil vtipem.

Petr Pavel, Danuše Nerudová

Vše se začíná propisovat i do kurzů sázkových kanceláří. Ty už s Nerudovou vůbec nepočítají jako s jedním z favoritů. Z vyvolené trojky vypadla, soudě podle kurzů, boj o Hrad už je prakticky jen mezi Pavlem a Babišem.

Těžko říct, zda ji dokáže vrátit do hry dnešní superdebata na Nově.

Fotogalerie


Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:51 pátek 12. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 43
  • 34
  • 8
  • 7
  • 6