Fandí jí Žilková a další VIP přibývají: Nerudová cílí na další, nechce povinné očkování

Zajímavý názorový obrat nastal u prezidentské kandidátky Danuše Nerudové (43)! Loni v červnu se vyslovila pro povinné očkování proti covidu-19 pro vybrané věkové skupiny a doteď se jí na to voliči ptají. Pokud prý na něm opravdu trvá, je pro ně nevolitelná. Vysokoškolská pedagožka „překvapivě“ obrátila a nyní je pro vakcinaci dobrovolnou. To jí může v budoucnu přihrát cenné body v boji o Hrad. V tom ji podpořila i Veronika Žilková (60) a další hvězdy se rychle přidávají.

„Nezadržitelně směřujeme k diskuzi o povinném očkování pro určité věkové skupiny a akceptaci toho, že covid-19 nevymýtíme. Čím dříve to pochopíme a přizpůsobíme se realitě, tím dříve budeme minimalizovat společenské a ekonomické škody,“ napsala Danuše Nerudová na Twitter loni na konci června, když odpovídala Miroslavu Kalouskovi.

Po více než roce už si tím tak jistá není. Těžko říct, kdy se rozhodla pro změnu. Jisté je jen to, že se o její názor na povinné očkování proti covidu-19 řada voličů velmi zajímá. Někteří poukazují na fakt, že má být pro, a upozorňují, že pokud by trvala na povinné vakcinaci, s jejich hlasem nemůže v nadcházejících prezidentských volbách počítat.

„Jsem zastánkyní dobrovolného očkování proti covidu-19. Pokud existují účinné vakcíny, je očkování rozhodně jednou z účinných variant boje s infekční chorobou, včetně pozitivního dopadu na ekonomiku,“ odpovídá aktuálně na dotazy týkající se vakcín proti covidu-19.

„Zatímco jedna dávka vakcíny stojí řádově stokoruny, den na lůžku na JIP stojí řádově desetitisíce korun. O ekonomických a sociálních nákladech lockdownů a podobných opatření nemluvě,“ dodává Nerudová, která si jistě velmi dobře uvědomuje, jak je povinné očkování v Česku třaskavé téma. Lpět na něm i po roce, kdy covid-19 ztratil na síle, by ji mohlo stát dost hlasů, které by se jí v boji o Hrad určitě hodily, ať už půjde proti komukoliv.

Veronika Žilková pěje ódy na Danuši Nerudovou.

Přibývá i voličů a podporovatelů z řad celebrit. Na její stranu se postavila nejen Veronika Žilková, která jí věnovala několik příspěvků na svém Instagramu, ale i další herečky, například Chantal Poullain či Lenka Krobotová.

„Držím palce úplně nejvíce,“ vzkázala hvězda Dejvického divadla poté, co prezidentská kandidátka oznámila, že na Hrad odevzdala úctyhodných 82 628 podpisů.

„Tak teď už jen: Ať to vyjde!“ popřál moderátor Honza Musil, který už má, co se hlavy státu týče, jasno. A je rád, když lidé vidí, komu fandí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:31 čtvrtek 9. března 2023. Anketa je uzavřena.

  • 98
  • 20
  • 14
  • 14
  • 6
  • 5