Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Tvůrce Mafie pálí ostrými do ODS, schytal to Fiala i Novotný. Důvod? Klaus!

    Daniel Vávra se pustil do ODS. | foto: Koláž ExpresuProfimedia.cz

    Vyloučení Václava Klause mladšího (49) z ODS vyvolalo pořádný rozruch. K třaskavému odchodu populárního politika se na sociálních sítích stihli vyjádřit snad už všichni experti na politiku. Teď svým názorem přispěl někdo, od koho se to asi příliš nečekalo. Tím někým je Daniel Vávra (43), slavný herní vývojář, který stojí za vznikem úspěšných her Kingdom Come: Deliverance a Mafia. Vávra velmi důrazně vyjádřil své nepochopení nad tím, že tradiční politické straně vadil „kontroverzní“ Václav Klaus mladší natolik, že musel skončit, ale starosta Řeporyjí a bývalý bulvární novinář Pavel Novotný (38) je pro vedení ODS nejspíše v pořádku.

    Herní vývojář Daniel Vávra nejprve na svém Facebooku uvedl, že nebude volit ODS. Jako jeden z důvodů označil jejího předsedu Petra Fialu, kterého nazval maskotem.

    „Nebudu volit ODS, dokud v ní bude maskot Fiala a stejná parta topkařů light jako teď, takže asi nikdy. Naprosto žádná změna oproti minulosti. Parta zbohatlíků, co před sebe vystrčila pár loutek, jejichž cílem je jen bez jakýchkoli ideálů proplouvat peřejemi a předstírat nějakou činnost. Píšu to nikoliv kvůli té současné aféře, ale kvůli tomu, co díky ní vyplulo na povrch. Prohlášení okolo té kauzy znějí, jako kdyby je vydávala ČSSD nebo Zelení,“ vylil si svůj vztek na sociální síti Vávra.

    „S takovouhle reprezentací a opozicí se v téhle zemi v politice jakékoli pozitivní změny v příštích deseti letech nedočkáme. A pravděpodobně ani v příštích dvaceti letech. Historie se bude opakovat,“ pokračoval geniální vývojář ve zdrcující kritice tradiční strany.

    Poté si Vávra rýpl do patrně nejkontroverznějšího člena ODS, řeporyjského starosty a bývalého bulvárního novináře Pavla Novotného

    Na svůj profil Vávra umístil jeho starou fotografii, na které je Novotný svlečený do půl těla a v ruce má hrníček s logem fotbalové Slavie, tedy klubu, kterému patří jeho srdce. 

    Ke snímku Vávra připsal: „Tato osobnost v ODS nevadí.“

    Jeden z příspěvků Daniela Vávry na Facebooku

    A Novotnému se Vávra věnoval i nadále. 

    „Vyskytli se mi tu lidé, kteří si myslí, že Pavel Novotný je vlastně skvělý, inteligentní člověk, který dělá svou práci dobře a měl by být předsedou ODS. Jak ho prý můžu srovnávat s takovou zrůdou, jako je Václav Klaus mladší. Rád bych jim proto slovníkem Pavla Novotného vysvětlil, jak to vnímám, možná jim při poslechu jeho stylu vyjadřování leccos docvakne,“ napsal Vávra. 

    Poté následovala imitace bývalého bulvárního novináře Novotného. Jednalo se o text plný vulgarit.

    Daniel Vávra se pustil do ODS.

    „Nevolte stranu bezpáteřních imitátorů konzervativců (ODS),“ vzkázal ještě Vávra, jehož výše zmíněné příspěvky na sociální síti vyvolaly obrovský rozruch.

    Daniel Vávra je světově uznávaný vývojář.

    Rodák z Rychnova nad Kněžnou Daniel Vávra se od mládí zajímal o informační technologie, kreslil komiksy a fotil. V roce 1998 se dostal do firmy Illusion Softworks a pracoval jako grafik.

    Jeho prvním projektem byla válečná hra Hidden & Dangerous. Poté se Vávra zasadil o vznik legendárního díla, na kterém se už podílel coby hlavní designér, scenárista a režisér. 

    Daniel Vávra se podepsal pod vznik legendární hry Mafia.

    Tím dílem byla světoznámá hra Mafia: The City of Lost Heaven, která spatřila světlo světa v roce 2002 a dodnes se těší obrovské oblibě a je často mnohými označována za jednu z nejlepších her všech dob.

    V roce Vávra spoluzaložil firmu Warhorse Studios, která v únoru 2018 vydala dlouho připravovanou hru Kingdom Come: Deliverance.

    Hra, která byla situována do 15. století a je inspirována českými zeměmi v době husitské, sklidila ve světě naprosto nepochopitelnou kritiku. Některým lidem se nelíbilo, že v ní scházejí černoši, a tím pádem bylo dílo označeno za rasistický kousek.

    Z toho si ale Vávra velkou hlavu dělat nemusí, protože Kingdom Come, podobně jako legendární Mafia, patří mezi extrémně úspěšná díla. Důkazem budiž fakt, že přes online obchod Steam se prodalo přes 300 tisíc kopií během pouhých dvou dní od vydání.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 čtvrtek 18. července 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      178
    • Trapas
      27
    • Tvl
      18
    • Haha
      13
    • Cože
      12
    • Sladký
      10