Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hůlka píše na Hrad: Už nejsi můj přítel, Miloši. Protirouškový Dracula chce vracet metál

    Konec jednoho velkého přátelství! Zpěvák Daniel Hůlka (52), který patřil dlouhá léta mezi skalní příznivce současného prezidenta Miloše Zemana (76), s hlavou státu nadobro skoncoval. Zemanovi napsal dopis, v němž vysvětluje, čím ho český prezident tak moc vytočil, že se muzikálová hvězda rozhodla vrátit státní vyznamenání. Jaká je reakce Hradu?

    Zpěvák Daniel Hůlka na sebe upozornil na nedávné demonstraci proti nošení roušek. Přitom ještě v březnu vládní nařízení respektoval, teď ale umělec v opatřeních proti šíření koronaviru vidí celosvětové spiknutí, za nímž v Česku stojí ministr zdravotnictví Roman Prymula.

    „Myslím si, že v současné době v naší politické garnituře jsou tři nejnebezpečnější lidé. Na prvním místě plukovník smrt Prymula. To je člověk, kterému vůbec nejde o naše zdraví a náš národ. Jde mu o jeho vlastní kapsu,“ řekl před hloučkem demonstrantů Hůlka, podle něhož je Prymula nebezpečný a mocichtivý.

    Prezident Miloš Zeman, kterého s Hůlkou pojilo dlouhodobé přátelství, poté v rozhovoru pro iDNES.cz zpěvákovi vzkázal, aby si dal studený a mokrý hadr na hlavu.

    „Daniel Hůlka dostal vyznamenání za svůj pěvecký výkon. Pokud jde o jeho účast na protirouškové demonstraci, doporučuji mu, aby si dal studený a mokrý hadr na hlavu a­ stáhl se na nějakou dobu do soukromí,“ řekl Zeman.

    To Hůlku evidentně rozpálilo doběla a rozhodl se Zemanovi napsat dopis, ve kterém mu oznámí, že jejich přátelství definitivně skončilo.

    „Donedávna jsem žil v domnění, že Tě mohu nazývat přítelem. I u těch nejlepších přátel se může stát, že nastane situace, na niž má každý z nich opačný názor. Opravdoví přátelé, kteří k sobě mají vzájemný respekt, spolu o věci diskutují a třeba se i pohádají. Opravdový přítel však nikdy veřejně svého kamaráda nezesměšní a nevzkazuje mu prostřednictvím médií, že si má dát mokrý hadr na hlavu jen proto, že má odlišný názor. V demokracii má každý názor stejnou hodnotu. Tvůj, stejně jako ten můj nebo názor kohokoli jiného. Pokud ovšem ještě žijeme v demokratické zemi,“ začal svůj dopis Zemanovi Hůlka.

    „Zklamal jsi mě, Miloši. Zklamal jsi mě jako člověk. Zklamal jsi mě jako přítel. Ale to vlastně není tolik důležité, to je věc nás dvou a našeho končícího přátelství. Ty jsi mě však zklamal také jako prezident naší země a to už vůbec není pouze naše věc,“ pokračuje Hůlka, jenž v dopise také uvedl, že plánuje vrátit státní vyznamenání, které z rukou Miloše Zemana obdržel v roce 2016.

    „Ve státní svátek 28. října 2020 Ti přijdu na Pražský hrad vrátit vyznamenání, které jsi mi udělil. Nemohu si ponechat toto ocenění, které jsem obdržel z rukou člověka, jakým ses ukázal být. Musel bych se za sebe stydět,“ napsal Hůlka, který Zemanovi vzkázal, ať si dá mokrý hadr na hlavu a stáhne se někam do soukromí.

    Ovčáček: Hůlkovo srdce ovládla zloba, bude toho litovat

    O reakci na Hůlkův dopis jsme požádali hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Podle jeho slov je zřejmé, že prezident pro chování známého zpěváka nemá pochopení.

    „Když člověk nechá své srdce ovládnout zlobou, je schopen napsat cokoliv. A většinou toho později velmi, velmi lituje. Vrátit státní vyznamenání je vzkaz celé republice, jejím hodnotám a obětem předků,“ řekl nám Ovčáček.

    „Daniel Hůlka navíc sám sebe usvědčuje z toho, že žije v klamu. Panu prezidentovi podsouvá výroky, které nikdy, to zdůrazňuji, neřekl. Evidentně vychází z mediálních zkazek. Ukazuje se tak, jak nebezpečná umí být mainstreamová média v krizových situacích, kdy otevřeně lžou nebo šíří dezinformace,“ dodal prezidentův mluvčí.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 9:41 středa 10. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      75
    • Super
      59
    • Haha
      46
    • Cože
      22
    • Tvl
      22
    • Sladký
      21