Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nejsledovanější vraždy v Česku: Co mají společného Kramný a Dahlgren?

    Petr Kramný a Kevin Dahlgren jsou aktéry nejsledovanějších kriminálních kauz posledních let. Co mají tito dva v současnosti asi nejslavnější vrazi v Česku společného? | foto: koláž Expres.czProfimedia.cz

    Celé Česko v posledních dnech řeší dvě nejsledovanější kriminální kauzy posledních let. Před soudem stanuli souběžně Petr Kramný a Kevin Dahlgren. Oba muži jsou středem pozornosti a jejich případy jsou ostře sledované. Co mají společného?

    1. Rok, kdy došlo k vraždě

    K oběma vraždám došlo před třemi lety a dělilo je jen několik málo týdnů. K vraždě v Brně - Ivanovicích, ze které je obviněn Dahlgren, došlo 22. května 2013 a Kramný v Egyptě 29. července téhož roku. Dahlgrena policie zatkla bezprostředně po jeho příletu do USA, Kramný byl na svobodě do února 2014.

    Kramný s Dahlgrenem dnes š roky po vraždách stanuli před soudem. Kramný si vyslechl definitivní rozsudek, Dahlgrenův proces teprve začíná.

    Před soudem jsou ale Dahlgren s Kramným v současné době v odlišném postavení. Zatímco Kramnému dnes Vrchní soud v Olomouci potvrdil osmadvacetiletý trest, Dahlgrenovi teprve začíná prvostupňové hlavní líčení před Krajským soudem v Brně a tak jeho proces ještě nějakou dobu potrvá.

    2. Vícenásobná vražda příbuzných

    V obou případech nejenže bylo zavražděno více lidí, ale zároveň zemřeli členové rodiny obou mužů. Kramný v Egyptě zavraždil svou manželku Moniku spolu s dcerou Klárkou. Dahlgren je před soudem obviněn z toho, že vyvraždil čtyřčlennou rodinu své sestřenice Veroniky Harokové, u které Američan v Brně bydlel.

    Kramný bezcitně zabil svou ženu Moniku a dceru Klárku, Dahlgren vyvraždil rodinu své setřenice Veroniky.

    Ani jeden z pachatelů se nestyděl vraždit dítě. Nejmladšímu synovi Harokových Davidovi bylo 16 let a na střední škole byl nadějným fotbalistou. Malé Klárce Kramné bylo teprve 8 leta měla celý život před sebou.

    3. Nezvyklá brutalita a absence emocí

    K oběma vraždám došlo obzvlášť brutálním způsobem. Kramný svou ženu a dceru popravil ve spánku elektrickým proudem. Dahlgren podle vyšetřovatelů brutalitou nešetřil ještě více. Harokovi byli ubodáni a nejmladší David byl umlácen k smrti kamenem.

    Ani jeden z vrahů neprojevil před soudem lítost. Naopak se často potutelně usmívali.

    Během vyšetřování a soudu neprojevil ani jeden z obžalovaných žádné emoce. Oba jen chladnokrevně většinu času zírali do prázdna před sebe a občas se zcela nepochopitelně lehce usmívali. Poslouchání detailů o smrti jejich blízkých s Dahlgrenem ani s Kramným nijak nehnulo.

    4. Popírání viny a svádění vražd na neznámého pachatele

    Jak Kramný, tak Dahlgren během vyšetřování ani soudu jedinkrát neprojevili lítost nad svými činy a neustále jen opakovali, že jsou nevinní. Kramnému to ani u odvolání nepomohlo a Dahlgren zatím před brněnským soudem zarytě mlčí.

    Kromě toho, že si oba libují v kostkovaných košilích, jak Dahlgren, tak Kramný tvrdí, že vraždy spáchal někdo jiný.

    Po celou dobu Kramný tvrdil, že Moniku s Klárkou zavraždil neznámý pachatel, který je otrávil. Měl otrávit i Kramného, ale ten přežil. Dahlgren po zatčení v Americe agentům FBI řekl, že Harokovy měl zabít záhadný gang Rumunů natáčejících v Brně porno. I on tvrdil, že tajemní zabijáci usilovali o život i jemu.

    5. Od vražd se změnili k nepoznání

    Vzhled obou mužů potvrzuje to, že vražda člověka změní. Když porovnáme snímky Kramného a Dahlgrena z doby před třemi lety než došlo k vraždám a dnes, jako bychom se dívali na úplně odlišné lidi.

    Za 3 roky se Dahlgren s Kramným změnili k nepoznání. Američan Dahlgren přibral a nechal si narůst vlasy, Kramný naopak zhubnul, začal posilovat a ostříhal se.

    Zatímco Kramný vypadá mnohem lépe, než před vraždou, Dahlgren viditelně sešel. Dříve neforemný tatík Kramný ve vazbě nabral svaly, ostříhal se a má nyní vizáž drsňáka. Naproti tomu upravený frajírek Dahlgren se proměnil v obtloustlého ňoumu s rozcuchanými vlasy.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:50 čtvrtek 29. září 2016. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      16
    • Tvl
      11
    • Super
      10
    • Cože
      6
    • Sladký
      5
    • Haha
      4