Na technoparty u Jirkova zemřel mladík, nejspíše se zadusil zvratky

Přijel se bavit na oblíbenou technoparty, domů se už ale nevrátí. Jeden z návštěvníků takzvaného Czaroteku tragicky zahynul a jeho láska k festivalu ho tak stála život. Přehnal to s drogami a alkoholem, nebo se stal obětí trestného činu?

Velký mejdan plný techna se koná už nějaký ten pátek ve Vysoké Peci u Jirkova. Za našlapanými bednami se každým rokem sejde spoustu lidí, takzvaný Czarotek je populární i mezi hudebními nadšenci z ciziny.

Na podobných festivalech se často holduje alkoholu a málokdo zde „jede na čisto“, drogy pro přežití několik dní trvající párty jsou téměř nutné.

A proto se okamžitě začalo mluvit o tom, že mladík, který na Czaroteku tragicky zemřel, doplatil na předávkování.

Dnes (29. dubna) po dvanácté hodině nám bylo oznámeno záchrannou službou úmrtí muže ve Vysoké Peci na Chomutovsku,“ řekla pro chomutovskou verzi Deníku Alena Bartošová, tisková mluvčí policie.

Na Czaroteku tragicky zahynul mladík.

„Nic zatím nenasvědčuje cizímu zavinění, událost budeme dále šetřit. Příčinu úmrtí by měla objasnit nařízená pitva, doplnila ještě Bartošová.

Zpočátku si mysleli, že spí

Mladíka bez známek života našli v místech, kde lidé odpočívají. Podle očitého svědka byl tragicky zesnulý účastník festivalu cca sto metrů od pódia.

„Chtěli ho prý probudit, nejdříve si prý mysleli, že jen spal. Bohužel už byl ale mrtvý. Pak sem přijela spousta policistů,“ řekl muž, který byl v době tragické události poblíž.

Účastníci technoparty jsou často pod vlivem alkoholu i drog.

I přestože se mezi účastníky festivalu mluví o tom, že mladík se předávkoval drogami a poté zadusil zvratky, tak policie případ stále neuzavřela.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:04 pondělí 28. srpna 2017. Anketa je uzavřena.

  • 17
  • 15
  • 13
  • 11
  • 9
  • 7