Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Popravil ženu na vozíku, pak namířil na nás a došly mu náboje.“ Svědectví matky z Ostravy

    Vtrhl do čekárny a začal střílet do lidí. Ctirad V. se včera zapsal mezi nejhorší vrahy české historie. Přitom podle svědků mohlo být hůř. Muž totiž podle svědectví přítomné ženy možná cíleně vybíral tu nejplnější čekárnu, následně se snažil přebíjet zásobník, což se mu ale už nepodařilo. Život to zachránilo přinejmenším ženě, která vlastním tělem zakryla svou dceru, a vrah na ně bez úspěchu vystřelil. Předtím ale prostřelil hlavu ženě na vozíku.

    Šest mrtvých a několik těžce zraněných, tak děsivá je bilance úterní střelby v ostravské fakultní nemocnici. Vrah Ctirad V. do jejích útrob vtrhl vyzbrojen pistolí a za několik okamžiků začal pálit do všech okolo.

    Jak popsala jedna ze svědkyň televizi Nova, Ctirad V. prý s největší pravděpodobností předtím, než vražedné běsnění spustil, vybíral tu nejplnější čekárnu. 

    Chodil prý od oddělení k oddělení, čekárna kardiologie ale byla prázdná a na gastroenterologii seděl jen jeden člověk. Až na traumatologickém oddělení narazil střelec na čekárnu plnou třiceti lidí, a tak začal pálit.

    Obětí přitom mohlo být mnohem více. Jakmile do lidí Ctirad V. vystřílel celý zásobník, snažil se zbraň přebít a pokračovat. To se mu ale nepovedlo, a tak se dal na útěk. Televizi Prima pak očitá svědkyně popsala neuvěřitelný zážitek, kdy jen náhodou unikla jisté smrti. Předtím ale musela sledovat, jak vrah popravuje ranou do hlavy jednu oběť za druhou.

    Střelba v ostravské nemocnici

    „Najednou u výtahu, kdy jsem viděla přímo z té čekárny, padla hrozná rána. Já jsem se lekla, že někdo hodil dělobuch. Viděla jsem zakřičet pána a jak se najednou sune dolů s prostřelenou hlavou. Nějaký muž potom zařval: ‚Kryjte se, střílí se.‘ Na to já jsem chytla svoji dceru, spadla jsem na zem a dceru jsem zakryla svojí bundou, kabelkou. Vím, že tam seděla ještě mladá paní na vozíku a té prostřelil hlavu,“ popsala paní Kateřina.

    Pak ale střelec přišel i k ní.

    „Vzal pistoli a třikrát nebo čtyřikrát vystřelil. Nejspíše se zasekla zbraň, nebo už neměl náboje. Pak se otočil a utekl. Určitě jsme se s dcerou podruhé narodily 10. prosince,“ řekla.

    Paní Kateřina ovšem nebyla jediná, kdo se svým tělem snažil chránit vlastní dítě. Jednomu muži, příslušníkovi Vězeňské služby ČR, se tento hrdinský čin stal bohužel osudným.

    Ten se také postavil za vlastní dceru, Ctirad V. do něj ale několik ran vypálil. Pracovník vězeňské služby byl na místě mrtvý. Do nemocnice šel ve svém osobním volnu ještě s kolegou.

    Záběry z policejního zásahu ve Fakultní nemocnici Ostrava

    Spoustu dalších lidí pak zachránili doktoři a sestřičky z nemocnice. Ti všichni se s pacienty zavírali v ordinacích, kde pak museli několik hodin čekat na policii.

    „Okamžitě jsme běžely se sestrami do nejbližší místnosti, která se dala zamknout, a zamkly se,“ řekla Blesku jedna ze sester.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:59 čtvrtek 9. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      69
    • Super
      50
    • Haha
      49
    • Sladký
      48
    • Trapas
      44
    • Cože
      42
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...