Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nebyli jste objektivní! Rada pokárala Newsroom za seznam největších dezinformátorů

    Toto mají být podle bezpečnostního centra Evropské hodnoty největší covidoví konspirátoři z řad umělců. | foto: Reprofoto ČT

    Nevládní organizace Evropské hodnoty před časem zveřejnila seznam největších covidových konspirátorů. Na prvním místě se mezi celebritami umístil Janek Ledecký (58), což překvapilo jak samotného zpěváka, tak širokou veřejnost. Žebříček údajných dezinformátorů poté šířil dále do světa pořad Newsroom ČT24. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání teď s odstupem času rozhodla, že se nejednalo o objektivní a vyvážené informace, ale o příliš jednostranný postoj. Co bude dál?

    Česká televize 5. dubna večer odvysílala díl pořadu Newsroom ČT24, v němž se mluvilo o nejvýraznějších dezinformátorech v době koronavirové pandemie. Jako relevantní zdroj byl použit kontroverzní žebříček, který vypracovali analytici z bezpečnostního centra Evropské hodnoty, v jehož čele stojí bývalý gay pornoherec Jakub Janda.

    Na prvním místě mezi dezinformátory se nečekaně objevil zpěvák Janek Ledecký, který před časem Expresu sdělil, že hodlá nevládní organizaci žalovat za pošpinění dobrého jména.

    „Necítím se být největším dezinformátorem, celou kauzu řeší právní kancelář, která mě zastupuje, požádali mě, abych to nekomentoval, tak jim v tom vyhovím,“ řekl Ledecký v nedávném videorozhovoru s redaktorem Expresu. Zpěvák také zmínil, že se podle něj celá kauza potáhne klidně i několik let.

    Chyběli odborníci, kteří mají jiný názor

    Rada pro rozhlasové a televizní vysílání nyní dospěla k názoru, že se novináři z České televize dopustili chyby a šlo z jejich strany jen o jednostranný názor. Problémem podle RRTV bylo, že v pořadu chyběly názory odborníků s odlišnými stanovisky.

    „Provozovatel tím divákům neposkytl objektivní a vyvážené informace nezbytné pro svobodné vytváření názorů,“ stojí v záznamu z jednání RRTV, které proběhlo 4. května. Rada dala České televizi k nápravě sedm dní.

    Kromě zmíněného Janka Ledeckého se v seznamu největších dezinformátorů objevili také jeho kolegové Daniel Hůlka, Daniel Landa, Bára Basiková a Ilona Csáková. Konkrétně Ledecký si v nedávném prohlášení postěžoval, že instituce Evropské hodnoty záměrně vytrhla několik jeho vět z kontextu, aby zpěvák působil jako dezinformátor.

    „Je hanba, že spolek placený z veřejných prostředků se neštítí použít lží a záměrných dezinterpretací, aby se za každou cenu zviditelnil. A úplně upřímně: ti, kdo za tou štvavou kampaní stojí, nedosahují takových lidských kvalit, aby mi jejich eventuální omluva přinesla jakoukoli satisfakci,“ nechal se slyšet otec držitelky dvou zlatých medailí z olympiády v Pchjongčchangu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:21 neděle 5. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      17
    • Trapas
      5
    • Super
      4
    • Sladký
      3
    • Tvl
      3
    • Cože
      2
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...