Maláčová i Hamáček tepou do ANO kvůli ODS a straší lidi: Skončíte na dlažbě a chudí!

Volby se blíží a rétorika politiků se dál a dál vyostřuje. Pod kotel nyní snaživě přikládají hlavně ti, kdo už nemají co ztratit. ČSSD aktuální průzkumy přisuzují 4,5 procenta, s nimiž by se ani nedostala do Poslanecké sněmovny. Šéf sociálních demokratů, ministr vnitra Jan Hamáček, i jeho pravá ruka, ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, na střídačku straší ODS i hnutím ANO, které podle nich po volbách udělají partu a vezmou stát i „obyčejné“ lidi na hůl.

„Už jsem vám několikrát psala, že jsem si jistá, že po volbách půjde do vlády hnutí ANO s ODS. A víte, co nás čeká? Chtějí vyhodit až 15 procent všech zaměstnanců státu, takže to odnesou ti starší padesáti let,“ vystrašila voliče ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Jako by zapomněla, že to byla právě ČSSD, kdo uplynulé roky s hnutím ANO ochotně vládl. Ostatně i svůj post zastávala hlavně díky tomu, že její strana kývla na spolupráci se stranou, již proslavil Andrej Babiš.  

„Plánují zvýšit věk odchodu do důchodu na 68 let, zvednou DPH a ještě víc zdraží základní potřeby, jako jsou potraviny nebo energie,“ hartusí ministryně, která před volbami do Poslanecké sněmovny volí velmi ostrá slova.

K fotce s Matějem Stropnickým napsala: Hustá dvojka. Až tak je teď drsná!

„ANO a ODS plánují rozprodat svým kamarádíčkům majetek státu, který nám přináší do státního rozpočtu peníze. Česká pošta zruší stovky poboček na vesnicích a České dráhy budou rušit spoje mezi menšími městy!“ doplnila ve svém plamenném proslovu Maláčová, která se snaží přesvědčit voliče, že hlasy pro ČSSD nejsou zbytečné.

„Tento týden jsme se dozvěděli, že chtějí také zavádět školné a že v ČR chybí 300 tisíc cizinců na práci,“ bije na poplach, jako by snad její strana měla patent na udržitelný blahobyt a luxus pro všechny.

Ve stranickém sídle evidentně navařili před volbami do Sněmovny kotel drsné kaše, protože dost podobně teď mluví i Jan Hamáček.

Aktuální průzkumy ČSSD prorokují, že se do Poslanecké sněmovny ani nedostane.

„Koketerie ANO s ODS je úplně evidentní. To sbližování, ta povolební spolupráce jde tímto směrem. Vsadil bych si na to,“ uvedl předseda ČSSD v Partii Terezie Tománkové s tím, že o tom svědčí schůzky i výroky politiků z obou stran. Kandidující koalice se podle něj po volbách rozpadnou.

Na co lze taky téměř vsadit, že Hamáčka ani Maláčovou to nemusí trápit, protože se do Poslanecké sněmovny zřejmě nedostanou. 

Pokud ano, měli by svá slova dost mírnit, pokud si chtějí po volbách zachovat tvář a důstojnost pro chvíle, až budou obcházet úspěšné strany a nabízet „svou trošku do koaličního nebo tolerančního mlýna“.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:59 pátek 7. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 33
  • 9
  • 7
  • 5
  • 3
  • 3