Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Kudykam“ Jany Maláčové: Chce být hvězdou lifestylu, nebo zapálenou aktivistkou?

    Ona baví! Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) nedávno ve velkém objevila sociální sítě, kde je teď velmi aktivní. Bohužel dost tápe v tom, jak se profilovat. Zmateně osciluje mezi „prima holkou od vedle“, vkusu znalou influencerkou lifestylu a v neposlední řadě také zapálenou aktivistkou. Skloubit to vše do jednoho dost dobře nejde a volič je právem zmatený.

    „Jedna, která rozhazuje plnými hrstmi. Otázka, kde na to chce vzít, jí připadá plytká. A její nový poskok, který vyměnil zelenou za oranžovou a hraje si na zámeckého pána se silným sociálním cítěním. Je to hnusné a ubohé,“ shrnul hustou dvojku volič Miloš, který si servítky nebral.

    Ministryně práce a sociálních věcí a její pravá ruka ze zámku v Osečanech se sice tváří dramaticky jako na divadle, otázkou je, zda to bude stačit. Jestli ČSSD neměla začít přitápět pod kotlem o dost dříve, než jí téměř vyhasl oheň. 

    Stavět nyní na údajné privatizaci Českých drah, kterou zmiňuje ODS, je spíše mokrým dřevem než účinným akcelerátorem politického hoření a tavení politických soupeřů.

    Na jedné straně drsňačka a součást husté dvojky, na druhé straně dojímající se maminka prvňáčka Gustíka, na třetí straně vášnivá cestovatelka objevující krásy Portugalska, konečně na straně čtvrté oddaná patriotka, když přijede před volbami na Zlínsko. 

    Místopředsedkyně Jana Maláčová tak nějak neví, co dříve. Zjevně by se ráda profilovala jako sympatická ministryně, která to myslí s lidmi dobře a upřímně, ráda si za nimi udělá výlet a nic jí není zatěžko, podobně jako ministryně financí Alena Schillerová (ANO).

    „Sice žiju a kandiduju v Praze, ale kdykoli přijedu sem, do Zlínského kraje, cítím se tu jako doma. Tady mám kořeny a pokaždé, když se sem vrátím, rozbuší se mi srdénko frajárky ze Slovácka,“ zavýskla Maláčová, která má teď sice plné ruce práce v metropoli, kde se s voliči setkává v rámci své tour po stanicích MHD, přihřála si pro jistotu i polívčičku na rodné hroudě.

    Jako by snad očekávala, že jí jeden status na sociální síti pomůže vyhrát volby i na Zlínsku, odkud pochází.

    „Brzká rána a odpoledne mám jasná,“ vrátila se rychle ke kalendáři svých předvolebních vystoupení v Praze, to už coby zaneprázdněná členka sociální demokracie. 

    Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová se pochlubila fotkami z dovolené v Portugalsku.

    „Tak aspoň vím, kudy nejezdit,“ odvětil jí suše jeden z voličů, který podle všeho ČSSD volit asi nebude.

    Na jeho slova Maláčová nereagovala a není se co divit. Řešit každý hejt nebo jiný názor, to je nad její síly, nehledě na to, že to po ní ani nikdo nechce. 

    Voliči by ocenili, kdyby neskákala z jednoho na druhé a nesnažila se v očích lidí být nejlepší manželkou, maminkou, patriotkou anebo cestovatelkou. Zároveň být nejsympatičtější političkou, nejvýkonnější ministryní a v neposlední řadě zapálenou aktivistkou, která nezapomněla nic ze své mladické dravosti, smyslu pro spravedlnost a přesvědčení, že udělá svět lepší.

    Je to „tak trochu“ na poslední chvíli, navíc to není v lidských silách. Nebo snad Maláčová aspiruje na titul akční hrdinky Wonder Woman?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 neděle 9. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      33
    • Trapas
      23
    • Super
      20
    • Tvl
      16
    • Cože
      7
    • Sladký
      6
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...