Potíže v letadle z Říma do Prahy: Nikdo si nás nevšímal, popsal cestující!

O incidentu na palubě letadla z Říma do Prahy, kterým cestovala také Daniela Šinkorová, jsme vás již informovali. Co se ale na palubě skutečně dělo a jak probíhal pobyt pasažérů na letišti, než se konečně dostali domů? S tím se Expresu svěřil jeden z cestujících, Petr S.

Mohl to být let jako každý jiný, ale něco se zvrtlo. Co se na palubě letu Czech Airlines z Říma do Prahy přihodilo? To popsal svědek události Petr S.: „Všechno bylo v pohodě a pak najednou začalo letadlo klesat, vypadly kyslíkové masky a nouzově jsme přistáli zpět v Římě. Prý dekomprese v trupu letadla,“ popsal mladý muž, který letadlem cestoval se svou přítelkyní, co se dělo.

Technické potíže mohou nastat, je to sice mrzuté, ale občas se takové věci dějí, s tím mnoho nenaděláme. Mnohem horší však bylo to, co se dělo po nouzovém přistání v Římě. Na to, že řada lidí právě v letadle prodělala infarktovou situaci, by člověk od dopravce čekal poněkud jiný přístup, než jaký zažil Petr S.: To, co se tady dělo potom organizačně, nikdo nezažil, nikdo od ČSA tu nebyl a nikdo se o nic nestaral. Pak připravili nový let, který následně opět zrušili.“ Kromě toho prý dopravce během zmatků poztrácel mnoho zavazadel.

V době, kdy Petr S. kontaktoval redakci Expres.cz, seděl i se svou přítelkyní stále na letišti, aniž by je kdokoli informoval, co se bude dít. Následně se dozvěděli, že pro ně dopravce z Prahy vyslal jiné letadlo, kterým by kolem půlnoci měli odletět. Na to, že původně měli být na Letišti Václava Havla v půl páté odpoledne, je to vážně velké zpoždění.

Petr S. s kyslíkovou maskou.

Příběh šílených poměrů u českých aerolinek však pokračoval i poté, co cestující dostali informaci s novým termínem odletu: „Na letišti jsme potom měli večeři a nikdo pořád nevěděl, co bude. Letadlo mělo letět o půlnoci, ale odlétalo až kolem jedné. Za celou dobu se tam kromě letušek a pilota neobjevil nikdo, kdo by nám poradil, co a jak,“ uvedl Petr S.

Naprosto unavení cestující se do Prahy dostali až v půl třetí ráno. Jistě se všichni shodnou na tom, že podobné jednání ze strany dopravce je naprosto otřesné, a tak budou nejspíš mnozí cestující požadovat finanční odškodnění. Zda ho ale skutečně obdrží, těžko posoudit!

Podívejte se také, jak tento šílený let zachytil na videu jiný cestující, který letěl z Říma do Prahy!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:00 pátek 10. listopadu 2017. Anketa je uzavřena.

  • 7
  • 7
  • 7
  • 6
  • 6
  • 5