Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Krásná sestřička o covidovém pekle: Pacienti se chovají jako v hotelu, pracuji každý víkend

    Kristýna pracuje jako zdravotní sestra na interně. | foto: Instagram

    Svátky jsou za rohem, koronavirová pandemie ale nadále bičuje Česko ze všech stran. Zdravotníci po celé zemi si tak předvánoční atmosféry příliš neužívají. Platí to i pro Kristýnu (23), půvabnou sestřičku z Brna. Jak popsala Expresu, svou práci miluje a plánuje si ve zdravotnickém oboru vybudovat kariéru, ale poslední měsíce jsou pro ni peklem. „Často bojuji sama se sebou, zda mi tohle všechno za to stojí. Pacienti jsou nepříjemní, často si pletou pojem nemocnice a hotel,“ vypráví Kristýna.

    Brunetka, od které by se s radostí nechal naočkovat snad i antivaxer, pracuje jako praktická sestra na interním oddělení v Brně.

    Ačkoliv pro ni interna zpočátku nebyla tím pravým šálkem, na oddělení je již rok a nakonec si ho zamilovala. Poslední měsíce ale představují mimořádně těžký zápřah na psychiku.

    „Poslední dobou je to náročné. Ve zdravotnictví se pohybuji již sedmým rokem, jako zaměstnanec čtvrtým rokem, a musím říct, že poslední dva měsíce nestojí za nic. Tuhle práci miluji, nedokážu si představit, že bych dělala něco jiného, ale často bojuji sama se sebou, zda mi tohle všechno za to stojí,“ popisuje pro Expres smutně Kristýna.

    Největším problémem jsou pacienti, kteří neberou žádný ohled na to, kolik toho musí zdravotníci v koronavirové době obětovat.

    „Pacienti jsou nepříjemní, často si pletou pojem nemocnice a hotel, neznají slovo prosím či děkuji a zvoní kvůli každé hlouposti. Ano, my tam jsme od toho, abychom na pacienty dohlédli, pomohli jim. A uděláme to rádi, ale jsou situace, kdy máte plně obsazené oddělení a zazvoní mobilní pacient, že chce podat pití. Celý den pak musím intenzivně pracovat na sebeovládání,“ popisuje půvabná brunetka.

    „Když přijdu z práce domů, potřebuji být alespoň hodinu sama, abych mohla dál fungovat. Nerada si beru pracovní náladu domů, takže je pro mě ta hodina o samotě důležitá,“ dodává.

    Kristýna je krásná sestřička z Moravy.

    Expres už před několika týdny hovořil se sestrou z Bulovky, podle níž je v tuto chvíli velkým problémem akutní nedostatek personálu. Zdravotníci se prý totiž po zkušenostech z předešlých vln pandemie nechtějí na covidová oddělení vracet. Stejně tak tomu je i v nemocnici, kde pracuje sestřička Kristýna.

    „Práce je teď různorodá. Jak ostatní nemocnice, tak i my bojujeme s těžkým nedostatkem personálu. Během směny se dostanu i na ambulanci a při noční zase na covidové oddělení. Legrace to opravdu není,“ popisuje a dodává, že alespoň s kolegy nemusí čelit náporu nejvážnějších případů.

    S kolegyněmi občas najde i chvilku na selfie. Jinak ale mají práce nad hlavu.

    „Pracuji v malé nemocnici, vážné případy se převáží do větších. Jsou tady jen standardní oddělení s možností podání kyslíku nebo připojení na monitor. Jestliže se pacientův stav zhorší, převáží se na příslušné ARO či JIP. Stejně tak je to i s covidovými pacienty. Samozřejmě i u nás se setkáváme s úmrtím, ale převážně jen u nemocných, u kterých to předpokládáme v rámci celkového onemocnění,“ vysvětluje Kristýna.

    Volný víkend jsem neměla od září

    I když je jí teprve třiadvacet let, příliš volného času s přáteli si nyní neužije. Situace se podle Kristýny naštěstí o něco zlepšila, ale například volný víkend neměla už dlouho.

    „Chodím na dvousměnný provoz, nechodím tedy každý den do práce. Výhoda je to přes týden, protože si můžete vyřídit úřední věci. Problém jsou víkendy. Od září jsem ještě neměla volný víkend. Jeden byl tedy v říjnu, ale to jsem byla nemocná,“ krčí rameny.

    Je to skutečně krásná mladá dáma.

    Přes všechny negativní zkušenosti posledních týdnů a měsíců je ale jedna z nejvíce sexy sestřiček v Česku odhodlána jít si za svým cílem a vybudovat si ve zdravotnictví kariéru.

    „Nedokážu si představit, že bych dělala něco jiného. Momentálně se připravuji na státnice, abych mohla pracovat na pozici všeobecné sestry. Ráda bych pak na specializovanější pracoviště, právě jako je JIP či ARO,“ uzavírá Kristýna.

    Kristýnin instagramový profil, na kterém sdílí fotografie z práce i ze soukromí, najdete ZDE!

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:06 středa 13. dubna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      40
    • Trapas
      27
    • Haha
      6
    • Sladký
      4
    • Tvl
      2
    • Cože
      1