Zdravotníky zděsil 17. listopad: Máme dost, morálka na nule! A vy si jdete demonstrovat

Letošní 17. listopad se zdaleka nenesl jen v duchu připomínky sametové revoluce, tisíce lidí také vyrazily demonstrovat proti zpřísňujícím se covidovým opatřením. Vrásky na čele to přidělalo zdravotníkům, kteří s obavami čekají, jak se sváteční den projeví na počtu nově nakažených. Jeden z nich odhalil, že na covidových odděleních panuje vyčerpání a morálka je na bodu mrazu.

Několik demonstrací se odehrálo už jen v Praze, uspořádala je třeba iniciativa Chcípl PES či Milion chvilek pro demokracii.

„Sanity nám vozí jeden covid-19 za druhým a v Praze se shromažďují stovky a stovky lidí. Nových případů je 22 479 a ministr zdravotnictví plká v televizi o opatřeních, která měla platit už týdny. Zase se reaguje ex post,“ komentuje jeden ze zdravotníků. 

„Zítra opět x hodin oblečený v ochranných pomůckách. Jsem unavený,“ povzdechl si muž, který na Twitteru vystupuje pod přezdívkou Honzzzik a pravidelně komentuje dění v nemocnici.

Jak podotýkají lidé v diskuzi, odhadem o stovkách demonstrantů se zdravotník sekl. Ve skutečnosti se jich třeba na Staroměstském náměstí sešly tisíce, přičemž se převážně jednalo o odpůrce očkování nebo nošení roušek.

Staromák praskal ve švech.

Nálada na covidových odděleních je podle Jana zvláště po včerejším dni na bodu mrazu. Zmínil to v reakci na jednoho z diskutérů, který mu nabídl finanční pomoc.

„Raději kupte nějaké zákusky na nejbližší covidové oddělení. Morálka je na bodu mrazu,“ podotkl.

Na Staroměstském náměstí bylo živo, protestovali tam odpůrci očkování a vládních opatření.

V jiném příspěvku zase uvedl příklad, jak se to s pacienty na covidových lůžkách má.

„Ráno po službě na interně jsem šel na covidová oddělení propustit svoje dva pacienty. Asi půl hodiny poté, co jsem dorazil domů, mi píše kolegyně, že obě místa jsou už obsazená,“ popsal s všeříkajícím hashtagem „je to marné“. 

Česko v úterý trhlo smutný rekord největšího počtu nově nakažených od začátku koronavirové pandemie. Očekává se, že denní nárůst se bude nadále zvyšovat, přičemž podíl na tom budou mít právě oslavy 17. listopadu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:30 pátek 18. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 177
  • 54
  • 38
  • 23
  • 15
  • 9