Obézní a neočkovaný! Zdravotník ukázal plíce „českého paštikáře“ a spustil bouři

Počty nakažených covidem-19 rostou, nemocnice se plní. A na internetu mezitím eskaluje napětí mezi očkovanými a neočkovanými. Olej do ohně přilil zdravotník, který na Twitteru zveřejnil rentgen plic jednoho z pacientů. „Obézní a neočkovaný,“ napsal s tím, že jeho prognóza je fatální.

Na rentgenu je jasně patrné, že plíce nejsou v pořádku. Prakticky celé jsou vyplněny bílou hmotou. Jak lze vyčíst z komentářů zasvěcených osob, jedná se o rozsáhlý zánět, přičemž plíce jsou zahleněné a v podstatě nefunkční.

„Dvaačtyřicet let, obézní, neočkovaný. Zbytek si asi domyslíte sami,“ napsal zdravotník s tím, že pacient skončil na ARO.

„Prognóza? Tady je jistá,“ uvedl, že pacient zjevně nemá příliš šancí na přežití.

V diskuzi pod příspěvkem se strhla ostrá diskuze plná útoků a nenávistných komentářů. Zveřejnění rentgenu se totiž vůbec nelíbí především odpůrcům očkování, kteří poukazují na to, že v nemocnicích končí s covidem-19 stejně tak i očkovaní.

„V reakci na snímek plic, debilní komentáře a zprávy: Očkování neposkytuje stoprocentní ochranu před nákazou, ale je to nejúčinnější ochrana před těžkým průběhem a tím, aby se komplet nezahltily nemocnice a mohla se poskytovat neakutní péče. Tak si laskavě vyndejte hlavu z prdele,“ vzkazuje zdravotník Honza.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:23 úterý 15. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 245
  • 34
  • 10
  • 9
  • 3
  • 2