Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nový hyperkorektní zákon nás zabije: 5 možných následků nesmyslné novely

    Ministerstvo spravedlnosti chce novelizovat trestní zákon. Zavání to diktátem EU a snahou o přehnanou korektnost. | foto: koláž Expres

    Hanobení sexuální orientace, pohlavní identity či třídy by brzy mohlo být trestné ze zákona. Ministerstvo spravedlnosti totiž zvažuje novelu trestního zákona, která by toto nově ustanovila. Resort tvrdí, že tím plní stanovy EU, není to ale tak úplně pravda. Co bude novinka znamenat v praxi?

    V ideálním světě jsou k sobě lidé slušní a neurážejí se, už vůbec ne na základě odlišné sexuální orientace nebo rasy. Ale v tom my nežijeme.

    Fotogalerie

    A tak se Evropská unie rozhodla, že když to nejde po dobrém, tak si tu utopii vytvoří „po zlém“. Právě o její rozhodnutí z roku 2008 se opírá české ministerstvo spravedlnosti.

    To chce totiž novelizovat trestní zákon v oblasti trestných činů podněcování k nenávisti a hanobení. V současnosti se vážou s rasou, příslušností k etnické skupině, národností, politickým přesvědčením nebo vyznáním.

    Nově by do tohoto výčtu měla přibýt třída, sexuální orientace a pohlavní identita.

    Novelou prý resort plní přání Unie, podle europoslance Jiřího Pospíšila to tak úplně není. „To, co je tam nově, to vychází z doporučení Evropské komise. Není však naše povinnost to přijmout, není to pro nás závazek,“ řekl serveru iDNES.cz.

    Po jeho prohlášení se tak celá novota jeví trochu jako povrchní snaha být co nejvíc korektní a zalíbit se tak Bruselu. A to vůbec nezmiňujeme, že zatím nikdo jasně neřekl, jak by to v praxi mělo fungovat. My ale máme docela jasnou představu...

    1. Náckovi už neřeknete, že je nácek

    Z novely se aktuálně radují zejména diskutéři na facebookové stránce Islám v ČR nechceme! „Konečně nám přestanou nadávat do nácků,“ jásají. My vám to přeložíme: „Až půjdeme příště někam hodit zápalnou lahev, nikdo nám u toho nesmí nadávat, jupí!“

    Asi jim ale úplně nedochází, že to bude platit i opačně a budou si muset z bund strhat nášivky s nápisem „bijte černý“...

    Trochu šok, že?

    2. Zas*aný hipster? Na to zapomeňte

    Novela definuje třídu jako skupinu lidí s podobným vzděláním, životním stylem a příjmy. Z toho nám tak nějak vyplývá, že se to bude týkat i nejrůznějších subkultur. „No jo, vy hipster umělci jste všichni stejní, akorát se vám nechce makat, vyžírky, zbyteční lidé!“ - tohle už nikomu neřeknete, pokud nebudete chtít jít do báně.

    Až na 3 roky, upozorňujeme.

    Leonardo DiCaprio OMG reakce.

    3. Určil jsem si pohlaví, přestaň mě urážet!

    Skupinami, které se díky novele mohou cítit více chráněné, jsou i homosexuálové, asexuálové a transsexuálové. Proti tomu nic nemáme, čím méně uslyšíme slovní spojení „buzerante z*urvenej“, tím lépe. Vy si ale dejte pozor, až se budete příště chtít smát zmatenému kamarádovi, který přijde s tím, že se sexuálně identifikuje jako ještěrka.

    Když se ho dotknete, může vás žalovat. Vážně.

    Ženská nebo chlap?

    4. Sociální sítě budou čistou klíckou

    To, co napíšete na Facebook, se počítá. Stačí, aby si pohotová protistrana udělala printscreen a jste v loji. Na sociálních sítích se tak bude diskutovat hlavně o počasí, nedělním obědě a taky o tom, jak je svět krásné a mírumilovné místo...

    Robert Downey jr. OMG reakce.

    5. ...Protože on skutečně bude. Na povrchu

    Spolužákovi s obnošenými kalhotami už neřeknete, že je socka, holce z basketbalového týmu nebudete nadávat do žiraf. Až kolem vás projde polonahý muž v oblečku obří vagíny a zpěvným hláskem bude vykřikovat „Jsem žena!“, vy se nebudete moct zasmát, protože byste ho mohli urazit.

    C. K. Louis OMG reakce.

    Černý humor umře a všechna ta nevybitá energie bude pěkně bublat pod povrchem.

    Víc a víc lidí to bude ventilovat fyzickým násilím, anebo se uchýlí k zatím špatně podchycené kyber šikaně, která může být perfektně anonymní.

    Výborně, to bude krása!

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:22 sobota 13. srpna 2016. Anketa je uzavřena.

    • Super
      145
    • Trapas
      43
    • Tvl
      23
    • Haha
      15
    • Cože
      15
    • Sladký
      15