Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jednal Kaufland ukvapeně? 5 trestů, které jsou pro pokladní s hákáčem lepší než padák

    Udělal Kaufland dobře, že vyhodil nacistickou brigádnici Miriam? | foto: Koláž Expresu

    „Tetovačka“ na pravém předloktí ji zničila život! Miriam, nejslavnější pokladní v Česku, přišla o práci za kasou a v současné době je největším hitem českého internetu. Kvůli svému „nacistické kérce“ ji vedení obchodního řetězce okamžitě propustilo. Bylo rozhodnutí Kauflandu v pořádku? Přinášíme vám pět lepších možností, které management německého obchodního řetězce měl vyzkoušet.

    1) Přemístit Miriam tam, kde nebude na očích

    Tohle mohl být asi nejlepší krok. Kdyby řetězec Kaufland stáhl „neposlušnou“ brigádnici z kasy a přemístil ji například do skladu, tak by vyhráli vlastně všichni. Miriam by stále měla práci a její zaměstnavatel by se nezachoval ukvapeně.

    Mít vytetovaný hákový kříž (a spoustu jiných nacistických symbolů) není v pořádku, to je jisté, ale existoval přeci jiný způsob trestu, než je okamžitý vyhazov a veřejný lynč na sociálních sítích!

    2) Poučit Miriam o historii

    Je možné, že se Miriam nedostalo zrovna moc ideálního vzdělání a tato dnes už bývalá pokladní trochu tápe v historii. Kdo jiný ji měl poučit, než její zaměstnavatel?

    Kaufland se mohl zachovat jinak.

    Kaufland mohl například zkusit zařídit pro svou pokladní nějaké doučování, nebo třeba tuto paní vzít na výlet do Osvětimi, aby pochopila, že vytetovaný hákový kříž na předloktí je životní chyba.

    3) Donutit Miriam nosit dlouhý rukáv

    V Kauflandu je často velká zima, kdyby zde byla ještě větší, tak by Miriam možná sama od sebe začala nosit každý den dlouhý rukáv a k této bizarní situaci by nedošlo.

    Sice by si pravděpodobně hodně rychle začali stěžovat už tak často nespokojení zákazníci, ale obchodní řetězec by se elegantně vypořádal s nejslavnější pokladní v Česku.

    Mohl jí také doporučit tatérská studia pod podmínkou zachování místa, kde by jí tetování předělali. Někteří tatéři nazi symboliku mažou či předělávají dokonce zdarma.

    4) Pomoci ji v boji proti drzému fotografovi

    Nutné je také poznamenat to, že zaměstnavatel s úsměvem na tváři přihlížel tomu, že se Miriam stala obětí činu drzého fotografa.

    Kaufland se své zaměstnankyně měl spíše (alespoň částečně) zastat a pomoci ji v boji proti fotografovi, který toužil po pár minutách slávy na Facebooku.

    Přece jenom tento člověk neměl právo zveřejňovat fotografii Miriam bez jejího svolení, a na to obchodní řetězec Kaufland jaksi zapomněl a fotografovi ještě vyšel vstříc.

    5) Spustit společenskou diskusi, ne trestat jedince

    Pokud něco obchodní řetězec Kaufland svým prohlášením měl spustit, tak to měla být jakási společenská diskuse na téma: Je takovéto tetování v pořádku?

    Místo toho se německý obchodní řetězec rozhodl odstartovat nekonečný lynč bývalé brigádnice Miriam, která se jen těžko mohla rozzuřenému davu lidí bránit.

    Na závěr je nutné ještě znovu připomenout, že redakce Expres.cz v žádném případě nestojí na straně pokladní Miriam. Mít vytetovaný hákový kříž je nepřijatelné a obdivovatelé nacismu si podporu jistě nezaslouží.

    Článek má pouze poukázat na to, že obchodní řetězec Kaufland se mohl zachovat poněkud jinak.

    Vyhazov brigádnice, která si teď díky této kauze těžko najde novou práci, je ale krokem, který vůbec nevyřešil daný problém nízkého povědomí o zvěrstvech nacismu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:58 sobota 26. srpna 2017. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      73
    • Super
      40
    • Tvl
      20
    • Sladký
      18
    • Cože
      15
    • Haha
      11