První předvolební debata: Řekněte někdo Petru Fialovi, že jsou volby

Česko má za sebou první předvolební debatu lídrů nejsilnějších politických stran. Ve studiu CNN Prima News bylo pořádně horko, a to nejen proto, že chvílemi připomínalo Kotel s Michaelou Jílkovou. Andrej Babiš (ANO) nepustil nikoho ke slovu, Ivan Bartoš (Piráti) rychle ztratil dech, zatímco Jan Hamáček (ČSSD) a Marian Jurečka (KDU-ČSL) ustáli duel docela se ctí. Spíše než hádky a vzájemné obviňování šokoval fakt, že chyběl „hrdina“ Petr Fiala (ODS). Slibuje makat do roztrhání těla, místo toho zbaběle vyklidil pole a jel si raději povídat do salonku v Letovicích.

„Děkuji za zajímavou diskuzi,“ napsal si na facebookový profil předseda ODS Petr Fiala, který místo toho, aby šel do 1. předvolební debaty lídrů na CNN Prima News, se uklidil do Letovic do salonku.

Fakt, že za sebe poslal Mariana Jurečku (KDU-ČSL) z koalice Spolu, se mu může sakra vymstít. Voliči to vnímají velmi citlivě a podivují se nad tím, jak může být profesor tak lehkovážný a naivní a nahrávat opozici.

„Předseda si nevšiml, že budou volby. Začínám mít pocit, že ODS vyloženě chce, aby Babiš vyhrál, případně jen na pár procent do opozice, kde je teplo a houby zodpovědnost,“ komentoval jeho letovický potlach jeden z voličů.

„Drahoš před volbami diskutoval v Semilasu a Zeman byl v televizi sám. Vy diskutujete kdesi v Letovicích a na Primu, kde je Babiš i Bartoš, pošlete Jurečku. To je, panečku, strategie,“ doplnil další pod snímky z letovického setkání u kulatých stolů, kde se Fialovi evidentně dost líbilo.

Předseda ODS Petr Fiala debatoval v Letovicích...

Aby ne! Chyběl Andrej Babiš a nikdo mu neskákal do řeči a nekladl mu nepříjemné otázky. Roli grilovaného navíc premiér rychle přehodil na šéfa Pirátů Ivana Bartoše, který rychle začal ztrácet dech a pak už se jen vezl. 

„Budeme bojovat, dokud nezvítězí změna. Až do roztrhání těla,“ slibuje Fiala a tasí úderný předvolební billboard. Ten v konfrontaci s realitou vyznívá hodně směšně až tragikomicky.

Předseda ODS Petr Fiala debatoval v Letovicích...

Na voliče ODS teď musejí jít mrákoty, když vidí, jak to šéf jejich oblíbené strany vede a že se při první příležitosti uklidí do bezpečí.

„Chtělo by to ostřejší náboje,“ vzkazují mu lidé. Mají pravdu. Plamennými hesly a dětinskými výhrůžkami tuhle bitvu nevyhraje ani náhodou. Zvláště když se při prvním problému schová za máminu sukni.

Na plamenná hesla Petra Fialu užije. Realita je bohužel velmi vzdálena jeho slovům.

To, že se lídři v předvolební debatě zhádali, není nic překvapivého. Je to, asi jako když by se po dešti informovalo o tom, že je venku mokro. 

Fakt, že si ji nechal ujít muž, který aspiruje na premiérské křeslo, je zarážející mnohem víc!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:41 pátek 31. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

  • 120
  • 37
  • 26
  • 8
  • 7
  • 5