Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Sektář, kterého osvítili ufoni a prý naklonoval dítě: Vorilhon dnes šíří svou pravdu v Japonsku

    Platí za jednoho z největších šílenců, kteří založili vlastní sektu a dokázali oklamat statisíce lidí. Francouzský rodák, někdejší sportovní novinář a závodník Claude Vorilhon tvrdí, že si s ním v roce 1973 domluvili schůzku mimozemšťané a vysvětlili mu, jak se to má s naší planetou - že lidé jsou produktem mimozemských inženýrů. Na přelomu tisíciletí ale zašel ještě dál. Prý naklonoval dítě, což ale nemůže podložit důkazy s ohledem na soukromí rodiny. Jeho život mapuje nový dokument Netflixu s názvem Raël: The Alien Prophet.

    Sekta, která za tímto bláznem oddaně stojí, si říká Raëlitánské hnutí a čítá více než sto tisíc lidí. A to je pro Claudea Vorilhona pořádný úspěch s ohledem na to, jak šílenou teorii razí. Vorilhon tvrdí, že ho v roce 1973 oslovili mimozemšťané a domluvili si s ním schůzku. Na ní mu svěřili poslání šířit jejich poselství o původu života na Zemi.

    Ten prý mají na svědomí mimozemšťané druhu Elohim, což jsou pokročilí vědci, kteří život stvořili pomocí genetického inženýrství. On je prý mimochodem synem jednoho z nich.

    Dále Vorilhon tvrdí, že mu ufoni ukázali jejich planetu a další světy, kde žijí jejich lidské klony. Vzali ho prý i za všemi bohy, tedy Ježíšem, Mojžíšem, Mohamedem či Buddhou, které prý stvořili taktéž. Šílený sektář se prohlašuje za posledního z proroků a vyzývá lidi, aby přijali Raelismus jako jedinou pravou víru a připravili se na návrat Elohim na Zemi.

    Raëlitáni

    Možná ještě šílenější „projekt“ Vorilhona přišel v roce 2002. Tehdy totiž oznámil, že jeho organizace Clonaid úspěšně naklonovala první lidské dítě, kterému dal jméno Eve.

    Pikantní je, že tehdy svět nebyl zvyklý na masivní šíření divokých konspiračních teorií. A tak se směrem k Vorilhonovi strhla masivní pozornost médií i vědců. Ti se snažili informaci ověřit, jenže to mělo háček. Vůdce Raëlitánů totiž prohlásil, že absolutně žádné důkazy a bližší informace poskytnout s ohledem na soukromí rodiny dítěte, které naklonováno bylo. Celá událost nicméně masivně zvýšila popularitu sekty.

    Claude Vorilhon, Brigitte Boisselier

    Claude Vorilhon i přes nejrůznější kontroverze, například vztahy s nezletilými, nikdy hnán k spravedlnosti nebyl. Z Francie každopádně prchl a do Kanady a z ní do Japonska, kde žije dodnes.

    A má se dobře. Jako vůdce více než sta tisíc si pochopitelně vydělal spoustu peněz a skvěle se zabezpečil. Za svou nástupkyni označil Brigitte Boisselier, která s ním stála i u zrodu legendy prvního naklonovaného dítěte.

    Fotogalerie