Msta za brutálně zbitého číšníka Mirka? Jeho kamarádi letí do Nizozemska!

Kamarádi a příbuzní číšníka Mirka, kterého zmlátila parta agresivních cizinců v centru Prahy, se příští týden vydají do Nizozemska. Podle jednoho z nich proto, aby případ brutálního napadení vyšetřovali na vlastní pěst. Svůj přesný plán ovšem tají a nabízí se proto logická otázka: Hodlají snad svého přítele, kterému prý hrozí i ztráta zraku, pomstít?

Číšník Mirek, kterého 21. dubna přímo v centru Prahy brutálně zbila skupina sedmi agresorů, leží stále na jednotce intenzivní péče. Podstoupil operaci hlavy a není už v ohrožení života, následky si ovšem ponese možná i po celý život.

Agentuře ANP to prozradil jeho kamarád a zástupce, který zprostředkovává Mirkův kontakt s okolním světem.

„Kvůli ranám do hlavy málem zemřel, byl velmi blízko smrti. Přežil jen díky štěstí. Psychicky teď na tom není dobře, chce se hlavně uzdravit a vrátit ke své ženě a dítěti. Uzdravení však může trvat i rok,“ říká muž, kterého cituje holandský server AD.nl.

Mirkovi podle něj dokonce hrozí, že bude trvale zdravotně postižen a může dokonce i oslepnout!

Chystají se mstít?

Policie všech sedm útočníků zadržela v pondělí 23. dubna na pražském Letišti Václava Havla a okamžitě je vystavila spravedlnosti. Na dva z nich uvalila vazbu a nyní je trestně stíhá za těžké ublížení na zdraví, dalším třem mužům pak kriminalisté ve zkráceném řízení udělili podmínky za výtržnictví a vyhostili je ze země.

Zbylí dva byli propuštěni na svobodu, protože se rvačku snažili spíše uklidnit.

Jak se ale zdá, známí číšníka Mirka s verdikty spokojeni nejsou. Na příští týden se totiž chystají vydat do Nizozemska, kam se všech pět propuštěných mužů vrátilo, a podle vyjádření jednoho z nich tam chtějí na vlastní pěst vést vyšetřování.

Je ale otázkou, co přesně chtějí vyšetřovat. Výslechy policie provedla a rozsudky rozdala, není proto jasné, jak hodlá parta Mirkových známých při údajném vyšetřování postupovat a co přesně výpravou do okolí Haagu, kde muži žijí, sleduje.

„Uděláme teď akci pro Miroslava. On přesně ví, co děláme,“ prozradil agentuře ANP pouze jeden ze známých, který ale nechtěl sdělovat podrobnosti. 

A jeho záhadné vyjádření i tajnůstkaření naznačují, že úmysly skupiny by mohly být i trochu jiné, než je pouhá honba za spravedlností. Neplánují se náhodou za těžce zraněného kamaráda mstít?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:57 čtvrtek 30. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 185
  • 22
  • 19
  • 12
  • 12
  • 11