Koronavirus? Nezájem. Muž si z Číny přivezl balík mrtvých ptáků, prý jako krmivo pro kočku

Přes nejrůznější konspirační teorie není pochyb o tom, kde má smrtelný koronavirus původ. Internetem se šíří záběry ze zvrácených čínských trhů, kde jsou drženy v kotcích a zabíjeny nejrůznější druhy zvířat. Někteří si s tím ale hlavu nelámou. Na letišti ve Spojených státech zadrželi muže, který si rovnou z Číny přivezl balení sušených ptáků. Prý šlo o krmivo pro kočky.

Zvrácený. Jinak vztah značné části čínské populace ke zvířatům nazvat nelze. Alespoň ne při pohledu na psy a další zvířata držená v kotcích bez jídla a vody na tržištích a následně stahovaná z kůže zaživa a mnoho dalšího.

Není pochyb o tom, že má právě na takových tržištích původ i rychle se šířící a smrtelný koronavirus, jehož epidemie propukla v čínském Wu-chanu. 

Jenže nemoc některé lidi příliš netrápí a s divokými zvířaty, prokazatelně původci koronaviru, vesele manipulují dál. Jako třeba muž, jehož zastavili celníci na letišti v americké Virginii.

Muž si z Číny přivezl balení sušených ptáků. Prý šlo o krmivo pro kočku.

Ten si s sebou přímo z Číny vezl mimořádně odpornou zásilku: balíček plný několika mrtvých a vysušených ptáků. Zaměstnancům tvrdil, že jde o krmivo pro kočku. 

Muž si z Číny přivezl balení sušených ptáků. Prý šlo o krmivo pro kočku.

Na obalu byl skutečně obrázek kočky a psa, takovou „mňamku“ tedy zřejmě Číňané běžně kupují svým mazlíčkům. Ať už je chovají pro radost, nebo do vývaru.

Pracovníci letiště zvrácenou zásilku okamžitě spálili. Do přímé roviny s hrozbou koronaviru ji nedali, prozradili však, že dovoz mrtvých ptáků může zapříčinit šíření ptačí chřipky a dalších nejrůznějších nemocí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:17 čtvrtek 11. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 102
  • 75
  • 45
  • 44
  • 41
  • 41