Málem se utopila, ho*na jí ucpala šnorchl! Turisté v Chorvatsku čelí fekální kalamitě

Při čtení včerejších novinek z chorvatského Dubrovníku, kde moře doslova zamořily fekálie, asi pořádně zatrnulo nejednomu českému turistovi. Co ale ti, kteří se tam na dovolenou vydali už předtím? „Teta se skoro utopila, ho*na jí ucpala šnorchl,“ popsal Blesku čtenář, kterého fekální kalamita zastihla rovnou při koupání!

Prázdniny začaly a tisíce Čechů už si brousí zuby na blankytně modré moře v oblíbeném Chorvatsku. Paradoxně jedno z nejkrásnějších letovisek v zemi si ale od náporu turistů vydatně oddychne.

Jde o Dubrovník, malebné město ležící na jihu Dalmácie. Ačkoliv se pyšní jedinečnou architekturou a přírodou, v prvních červencových dnech se změnilo na nejodpornější místo v Chorvatsku. Zdejší moře totiž zamořily fekálie (psali jsme ZDE)!

Při čtení takové informace zatrne každému, kdo se letos do Dubrovníku chystá. Co pak ale mají říkat ti nešťastníci, kteří tam dovolenou tráví právě teď? Blesku se ozval čtenář, který tu smůlu měl, a dokonce ho potkalo to vůbec nejhorší. O kontaminaci moře fekáliemi se dozvěděl ve chvíli, kdy se v něm poklidně čvachtal!

„Všude kolem nás byly najednou samé hnědé skvrny. Když jsem si pak sundal masku, začal jsem to i cítit. Když jsme vylezli, byli jsme celí od ho*en. Brýle, plavky, ploutve, celá výstroj. Všichni na nás koukali, jak na nějaký smraďochy. Dovolená jako lusk, asi teď pojedeme výš, do Dalmácie,“ popsal, jak se jeho dovolená změnila v noční můru.

Moře v okolí Dubrovníku je zamořené fekáliemi!

To nejhorší ovšem mělo teprve přijít, jeho příbuzná se ve fekáliemi zamořeném moři málem utopila! „Moje teta se skoro utopila, jak jí to zacpalo šnorchl! Ještě teď to rozdýcháváme a přijde nám, že ten smrad je pořád cítit. A to jsme se třikrát sprchovali,“ popsal čtenář Blesku.

Turisté na Dubrovníku obdivují i zdejší architekturu.

Na závěr pak dodal, že se pomoc či varování od místních jeho rodina nedočkala. Chorvaté se nad jejich neštěstím naopak velmi dobře bavili a měli radost, že jim ubude turistů!

„Spíš se nám smáli, že jsme tam lezli. Prý vždycky připlave nějaká veliká loď, pak to vypouštějí do moře. A místní jsou rádi, že bude méně turistů. Už je začíná štvát, jak je město vždy přeplněné. Jedeme do Zadaru, stále nám zbývají čtyři dny dovolené a na ty ho*na se budeme snažit zapomenout,“ vysvětlil čtenář.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:33 čtvrtek 1. listopadu 2018. Anketa je uzavřena.

  • 191
  • 35
  • 27
  • 20
  • 17
  • 9