Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Viktor (†23) zemřel v chomutovské nemocnici: Simuluješ, řekli mu lékaři a odmítli ho ošetřit

    Viktor M. se živil jako taxikář. | foto: Facebook

    Třiadvacetiletý chomutovský taxikář Viktor M. měl dýchací potíže, cítil bolest na hrudníku a brněla ho ruka. Rozhodl se, že nenechá nic náhodě a nechá se vyšetřit v nemocnici. Tamní personál měl ale pocit, že to s Viktorem není tak vážné. Podle pozůstalých mladého muže odmítli vyšetřit. Otec tříleté dcerky o několik hodin později zemřel na ambulanci. Případem se již zabývá policie. Jak úmrtí vysvětluje chomutovská nemocnice?

    Viktora M. do nemocnice doprovodila jeho sestřenice Lenka Ferencová. 

    „Řekli nám, že to není akutní, že s tím musí jít na pohotovost, že ho nevezmou. Takže jsme tady pak stáli venku, sestřička na nás koukala, bylo otevřené okno. Křičeli jsme: Prosím vás, vezměte ho,“ popsala pro Českou televizi Ferencová, která poté s Viktorem odjela na pohotovost. Ani tam se ale pomoci od lékařů nedočkali.

    Až operátor záchranné služby zajistil, že Viktora přijali po dlouhém čekání na interní klinice. Museli se tedy vrátit zpět. 

    „A tam nám pan doktor oznámil, že bohužel Viktor umřel. Příčinu smrti neví, jen si myslí, že pravděpodobně plicní embolie,“ nechala se slyšet sestřenice mladého taxikáře.

    Chomutovská nemocnice ale smutnou událost vidí trochu jinak.

    „Přišel na ambulanci, tam omdlel. Přes hodinu ho resuscitovali, ale bohužel došlo k úmrtí,“ řekla Jana Mrákotová, tisková mluvčí Krajské zdravotní, a. s., která spravuje chomutovskou nemocnici.

    Viktor M. zemřel na ambulanci, podle rodiny ho lékaři odmítli ošetřit, protože si mysleli, že simuluje.

    Měli ho za simulanta, tvrdí Viktorův bratr

    S tím však nesouhlasí bratr zesnulého Lukáš, který Viktora do nemocnice také doprovázel. 

    „Měl dýchací potíže, bolelo ho na hrudi a brněla ruka. První jsme zavolali pohotovost. Řekli, abychom ho přivezli. Potom na pohotovosti zase řekli, ať s ním jedeme na ambulanci interny. Prý je mladý a určitě neodpadne,“ popsal Blesku Lukáš.

    „Ani na interně bratra nechtěli ošetřit. Odtamtud jsme volali znovu na pohotovost. Tam řekli, že nás nemohou ošetřit, když jsme v areálu nemocnice a zavolali sami na internu, aby bratra přijali,“ dodal Lukáš, podle něhož Viktor čekal před internou asi dvacet minut.

    „Pak vyšla doktorka a řekla, že ho neošetří hned. Za další čas mu udělala výtěr z nosu, že prý si počká další dvě hodiny, než budou výsledky. Dovnitř ordinace ho vzal až jiný doktor a bratr zemřel prakticky hned, jak zavřel dveře,“ řekl Lukáš, podle kterého na interně někteří zaměstnanci nemocnice měli Viktora za simulanta.

    Viktor M. se živil jako taxikář.

    Pozůstalí si stojí za tím, že nemocnice pochybila, obrátili se již na policii a padlo i trestní oznámení. „Rodina podala trestní oznámení a v současné době řeší vše Policie České republiky,“ potvrdila mluvčí Mrákotová.

    Zesnulý Viktor podle rodiny a přátel netrpěl žádnou vrozenou vadou. Jako malý měl slabou epilepsii, která ale časem ustoupila. 

    Otec tříleté holčičky, který se živil jako taxikář v rodinné firmě, nedávno dokonce podstoupil EKG. Vyšetření podle bratra Lukáše ukázalo, že je v naprostém pořádku.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:02 pátek 16. července 2021. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      83
    • Super
      46
    • Cože
      8
    • Sladký
      7
    • Haha
      4
    • Trapas
      1
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...