Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nerudová se obešla bez strojeného úsměvu. „Selkoidní“ kytlice se ale nevzdala

    Danuše Nerudová by měla změnit stylistu nebo si naopak nějakého najmout. Nebo snad byly oversize hábity součástí ďábelského plánu? | foto: Koláž Expres.cz

    Během předvolební debaty na CNN Prima News rozdávala Danuše Nerudová od začátku do konce úsměvy na všechny strany. Co na tom, že často působily křečovitě, chvílemi dokonce nepatřičně. Na Novu zvolila jinou taktiku. V první polovině vsadila na výraz chápavé a empatické ženy, chvílemi až trpitelky, která chce pro všechny jen to nejlepší. A vyplatilo se! V tu chvíli se jí náramně hodil i tmavě modrý hábit s nabíranými rukávy, který image bohabojné a obětavé „ženy z lidu“ vhodně doprovodil.

    Když jí na začátku předvolební debaty na Nově Andrej Babiš podával květinu, nejeden divák žasl nad její proměnou. Oproti CNN Prima News působila Danuše Nerudová trochu odevzdaným a plachým dojmem. Ani stopy po strojených úsměvech, které rozdávala den předtím.

    V tu chvíli dost překvapil i bývalý premiér, který byl krotký a úslužný jako beránek. Ještě se snažil vtipkovat na téma své nedávné návštěvy Francie, kdy tasil oblíbené makronky a prezidenta Emmanuela Macrona.

    Podobně jako Babiš i Nerudová se s přibývajícím časem „otrkala“, a tak ve finále byla novácká debata hlavně o nich dvou. Vysokoškolská profesorka, která zpočátku působila poněkud bázlivým dojmem, postupně nabrala vítr do plachet, a tak její vystoupení na Nově hodnotí politologové i komentátoři vesměs kladně a jako nejpovedenější ze všech.

    V polovině vyměřeného času se vrátily i úsměvy, jimiž se na CNN Prima News příliš nešetřilo. V závěru to bylo znát, neboť byly už dost strojené. Tentokrát působily o poznání upřímněji, jako by z prezidentské kandidátky všechno spadlo a užívala si fakt, že má to „nejhorší“ za sebou.

    Danuše Nerudová s manželem

    Co z ní naopak nespadlo a evidentně si to nechce nechat vzít, byl oblíbený rozevlátý kousek z jejího šatníku. Nerudová opět vynesla róbu, která byla jistě pohodlná. Šaty z módního salonu Leeda z ní udělaly, a to úplně zbytečně, matronu. Její oblíbení návrháři to umějí o dost lépe. Není třeba se neustále halit do „pytloidních“ kytlic, ve kterých se člověk ztratí.

    Ale možná právě o to nositelce šlo! Příliš na sebe neupozorňovat a hlavně nepůsobit až příliš sebevědomě a namistrovaně. Zdůraznit spíše ochranitelské tendence a ochotu tu být pro všechny, otevřít lidem svou náruč, alespoň symbolicky, všeobjímajícím šatem.

    Danuše Nerudová, Robert Neruda

    Nerudová se vydala cestou lidovosti a pohodlí a na hony se vzdálila zažitým konvencím. Upjaté a zdrženlivé oblečení vždy poukazovalo na morální bezúhonnost a pevnost, zatímco uvolněný šat v minulosti znamenal neukázněnost a rozvolněnost pravidel.

    Bývalá rektorka se rozhodla zbořit zažité konvence a zavedené pořádky a na uvolněnost a rozevlátost naopak vsadila, byť by jí elegantní kostýmek jistě slušel. Nehledě na to, že v dané chvíli by byl také vhodnější. Modré šaty s nabíranými rukávy působily spíše volnočasovým dojmem. Na druhou stranu Češi volnočasové a pohodlné oblečení milují, a tak volba byla jasná!

    Ruku v ruce s tím Nerudová dbá i na to, aby neztratila styl. Když může mít Petr Pavel flanelovou košili, ona může mít oblíbené oversize hábity.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:20 sobota 13. května 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      51
    • Haha
      31
    • Tvl
      8
    • Super
      3
    • Cože
      3
    • Sladký
      3
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...