Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Cesta na Hrad přilákala 1,9 milionu diváků: Ti si více užili Superdebatu na Primě

    Debata tří favoritů prezidentských voleb Cesta na Hrad na Nově se stala s počtem 1,9 milionu diváků nejsledovanějším pořadem čtvrtečního večera a také celého dne. Stala se nejsledovanější diskuzí před prvním kolem. Středeční Superdebatu: Hledá se prezident na Primě a CNN Prima News sice sledoval „jen“ milion diváků, ve finále ale bavila více!

    Kdyby se poměřovala pouze sledovanost a počet diváků, které k obrazovkám přilákala, byla by novácká Cesta na Hrad s počtem 1,9 milionu diváků jasným vítězem. Nedělní debatu na ČT1 a ČT24 si nenechalo ujít přes 1,5 milionu lidí a středeční Superdebatu: Hledá se prezident na Primě a CNN Prima News souhrnně viděl téměř milion diváků.

    Pokud by však do hry vstoupily i další faktory, první příčka Novy by se otřásla v základech. V řadě ohledů byl divácky atraktivnější duel na Primě, byť se utkali jen Danuše Nerudová a Petr Pavel.

    Veřejnoprávní debatu ponechme stranou, těžko porovnávat neporovnatelné, v tomto případě se zaměřme na komerční televize.

    „Moderátor stojí za hovno a Andrej všude byl,“ zhodnotil ve zkratce nováckou Cestu na Hrad Mirek Topolánek, který Reye Korantenga příliš nešetřil.

    „První debata, na kterou se dívám. Poněkud mi uniká smysl a obsah, kam to Koranteng vede? Taková matějská: od lochnesky, k ruskému kolu přes řetízkáč,“ komentoval televizní klání exposlanec za ODS Pavel Drobil.

    „Z diskuze privilegovaných kandidátů v TV Nova jsem rozčarován. Petr Pavel i Danuše Nerudová stále něco vysvětlovali, pohybovali se v minulosti nebo mluvili obecně. Andrej Babiš je svým svěžím populismem systematicky válcoval. A když došlo na politické zkušenosti, a to i zahraniční, Pavel ani Nerudová neměli co říct. Dalo se to předpokládat, bohužel. Citelně chyběl hlas člověka s přímou politickou zkušeností, který by Babišovi oponoval. Tato diskuze Andreji Babišovi výrazně pomohla v jeho tažení na Hrad,“ napsal další z prezidentských kandidátů Pavel Fischer, který si správně všiml toho, že si Andrej Babiš z debaty chvílemi dělal svou vlastní show. A to i přes (někdy) marné snahy moderátora.

    Andrej Babiš, Danuše Nerudová a Petr Pavel na začátku prezidentské debaty v TV Nova

    Co se kočírování hostů i vedení rozhovorů týče, vedla si lépe Terezie Tománková v primácké Superdebatě, které v pravidelných vstupech zdatně sekundoval Petr Suchoň.

    I na Nově měli moderátorský tandem, Bára Divišová se však v té večerní na obraz vůbec nedostala, moderovala odpolední debatu širší skupiny prezidentských kandidátů. Škoda. Korantengovi by jistě byla co platná, protože chvílemi nad situací ztrácel moc a divák se v tom začal ztrácet. To bylo dáno i tím, že na Barrandově zvolili jinou strategii a dramaturgie pořadu byla možná až příliš obecná a vracející se do minulosti.

    Debata na Nově

    Nepomohlo tomu ani unylé studio Novy, které mohlo nadělat parádu na začátku 90. let nebo v retro seriálu Vyprávěj, tomu na Primě nemohlo konkurovat ani náhodou.

    Svoji roli sehráli i diváci, kterých v Superdebatě hojně využívali. Někomu mohli přijít otravní a hluční, na komerční televizi ale rozhodně patří! Je zvláštní, že televize, která dala světu dryáčnický Kotel s Míšou Jílkovou, vsadila na takovou nudu a šeď. A to doslova.

    Je to vlastně docela zázrak, že Nova přilákala skoro dva miliony diváků. Na druhou stranu jich tolik bylo hlavně proto, že na její pozvání kývl Andrej Babiš, který všechny ostatní odmítl...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:01 sobota 13. května 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      21
    • Super
      7
    • Haha
      6
    • Tvl
      5
    • Sladký
      4
    • Cože
      2
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...