Debata, která rozhodne volby: Účast na Nově přislíbili Andrej Babiš i Petr Pavel

Poslední prezidentskou debatu odvysílá ve čtvrtek 26. ledna před druhým kolem voleb televize Nova. I tentokrát ji bude moderovat Rey Koranteng (48). Svou účast už potvrdili oba kandidáti na post hlavy státu. Diváci se tak mohou těšit na souboj Andreje Babiše (68) a Petra Pavla (61), který slibuje velkou podívanou. Bude zajímavé, jak své hosty moderátor ukočíruje a kdo z duelu vzejde jako pomyslný vítěz.

„Mohu potvrdit, že TV Nova odvysílá poslední televizní střet dvou kandidátů na úřad prezidenta republiky před druhým kolem prezidentské volby. Je to v poslední době již podruhé, kdy se nám povedlo získat podobnou pozici, naposledy to bylo při sněmovních volbách na podzim 2021,“ uvedl ředitel zpravodajství TV Nova Kamil Houska.

„Je dalším důkazem toho, že odvádíme kvalitní práci a přinášíme divákům nezávislé a relevantní zpravodajství,“ doplnil k poslední předvolební debatě.

„Stejně jako u prvního kola chystáme rozsáhlý doprovodný program, například příjezdy kandidátů, rozhovory na červeném koberci nebo analýzy vystoupení,“ přiblížil šéfredaktor zpravodajství Michal Kratochvíl.

Už v neděli Nova vyslala dva speciální tříčlenné štáby, které budou až do otevření hlasovacích místností pro druhé kolo v patách oběma kandidátům. Budou s nimi cestovat na setkání s voliči po republice, účastnit se besed a monitorovat jejich další aktivity.

S vítězem prvního kola Petrem Pavlem je v kontaktu reportér Marek Bruna, druhého v pořadí, tedy Andreje Babiše, sleduje reportérka Linda Nguyenová. Diváci se mohou těšit na každodenní souhrn v reportážích Televizních novin.

Andrej Babiš, Danuše Nerudová a Petr Pavel na začátku prezidentské debaty na TV...

Do čtvrtka se bude pečlivě připravovat i moderátor Rey Koranteng. Má tak dost času vše vypilovat a s tvůrci lépe poskládat dramaturgii večera, aby diváci neměli pocit, že někomu dává více prostoru, nebo dokonce nadržuje.

Tomu se šéfové nováckého zpravodajství brání s tím, že ukočírovat rozvášněného Andreje Babiše není jen tak. Do karet jim každopádně hraje fakt, že se utkají už jen dva kandidáti, což je vždycky lepší, než když proti sobě stojí tři. Velmi dobře se to ukázalo při debatě na CNN Prima News, která působila mnohem přehledněji a diváci si ji pochvalovali více než tu na Nově. Chválili i výkon Terezie Tománkové.

„Vytunit“ studio už na Barrandově asi nestihnou, což je škoda, ve finále ale půjde přece jen o něco jiného než o líbivé kulisy...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:30 čtvrtek 18. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 17
  • 12
  • 3
  • 2
  • 2
  • 2