Premium

Experimenty magistrátu, zaťatí řidiči a uzavírky: Z metropole je zase parkoviště

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Léto se blíží a s ním v metropoli „tradičně“ přibývá uzavírek a omezení provozu. Když k tomu přičteme dopravní experimenty magistrátu a také řidiče, kteří nehodlají nic měnit ze svých zajetých zvyků, je zaděláno na průšvih a průjezd Prahou připomíná hotový armagedon. To má člověk ceduli „Musíme to opravit“ s tradičním smutným emotikonem sto chutí rozkopat.

Strakonická

Praha letos v březnu začala s úpravami Strakonické ulice ve směru od zastávky Dostihová k Barrandovskému mostu. Na necelých třech kilometrech vznikne nový vyhrazený pruh pro autobusy, aniž by došlo ke snížení počtu jízdních pruhů pro osobní auta. Do té doby se však řidiči musí obrnit trpělivostí a počítat s tím, že zvláště ve špičce doprava na jižním okraji Prahy povážlivě houstne.

„Strakonická je vytížená výpadovka a z vyhrazeného jízdního pruhu budou těžit všichni účastníci silničního provozu. Lidé v MHD nemusejí trčet v případných kolonách, záchranka pohodlně projede a zároveň se uvolní více místa pro řidiče v autech. Na Strakonické zvýšíme plynulost i bezpečnost provozu a také tam projektujeme podchod místo přechodu, aby řidiči na Zbraslavi nemuseli nečekaně brzdit na důležité pražské komunikaci,“ řekl náměstek primátora a radní pro oblast dopravy Adam Scheinherr (Piráti).

Stavební pozemky leží podél západního břehu Vltavy v katastrálních územích Hlubočep, Velké Chuchle a Malé Chuchle. Rekonstruovaný úsek měří 2,7 kilometru, hotovo má být v roce 2023. Po rekonstrukci vznikne na Strakonické nejdelší buspruh v Praze.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:38 sobota 16. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 18
  • 4
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1