Nehoda autobusu, který jel z Prahy do Hamburku, si vyžádala několik zraněných

Několik zraněných si v sobotu ráno v Německu vyžádala nehoda autobusu společnosti FlixBus, který mířil z Prahy do Hamburku. Agentura DPA s odvoláním na německou policii původně informovala o třiceti poraněných. Přepravní společnost ale následně potvrdila pouhé tři zraněné. Cestující byli kromě jiného z Česka, Turecka, Číny a Rumunska.

K nehodě, při níž se autobus obrátil na bok, došlo v sobotu ráno na dálnici A24 poblíž Wöbbelinu v Meklenbursku-Předním Pomořansku. Příčina neštěstí se vyšetřuje, podle německé policie mohlo jít o mikrospánek řidiče.

„Můžeme potvrdit, že byly dodrženy doby řízení a odpočinku,“ řekl agentuře DPA mluvčí FlixBusu. V autobusu cestovalo celkem třicet pasažérů a dva řidiči.

Na místo ihned dorazilo několik jednotek záchranářů a hasičů. Vedoucí lékař záchranné služby Alexander Stahn uvedl, že většina cestujících má pouze lehčí poranění nebo zůstala nezraněna. Čtyři pasažéři utrpěli poranění středně těžká. Všichni cestující byli převezeni do nemocnic.

Kvůli počáteční nepřehlednosti situace dorazila na místo podle německé rozhlasové a televizní stanice NDR také trojice vrtulníků. Zásah naštěstí nebyl zapotřebí.

Na konzulární a diplomatickou službu české ambasády v Německu se zatím kvůli nehodě autobusu zatím nikdo z Čechů neobrátil.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:39 neděle 10. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 15
  • 13
  • 13
  • 12
  • 11