Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Promořovací“ srocení na Letné: Útočilo se i na děti! Policie přihlížela...

    Tisíce lidí v neděli odpoledne demonstrovaly v Praze na Letné, aby dali najevo protest proti vládním covidovým opatřením. Nespokojenci podobně jako v předchozích případech ničeho nedosáhli, snad kromě toho, že zbytku národa ukázali, jak jsou bezohlední, nemají špetku slušnosti a selský rozum se jim vyhnul obloukem. Našli se i tací, kteří se neštítili ani útoků na malé děti.

    „Organizátor akce vyzývá účastníky k dodržování opatření, aktuálně nemám konkrétní informace, kolik jsme řešili případů nedodržení,“ řekl iDNES.cz policejní mluvčí Jan Daněk v neděli odpoledne, když byl Festival svobody a odvahy na Letné v plném proudu. Lidé i přes zákaz vesele popíjeli alkohol, provolávali plamenná hesla a respirátory demonstrativně zašlapávali do bahna.

    „Svolavatel bude nahlášen magistrátu, protože nezajistil, aby na akci byla dodržována protiepidemická opatření. Také několik osob budeme oznamovat pro přestupkové jednání,“ uvedl Daněk po konci akce, kdy se lidé v klidu rozešli.

    Na místě dohlížely desítky policistů, ani přesto lidé nedodržovali rozestupy a ochrana nosu a úst byla sprostým slovem. Policie alespoň zadržela muže, který narušoval provoz blízkého covidového centra. Ani do této akce se mužům zákona zprvu moc nechtělo.

    „Skupina provokuje u testů, v čele s paní s cepem, mužem s kamerou a opilcem s pivem a žlutou hvězdou. Na moje vyděšené pětileté dítě řval ten vožralej, že ho máma chce zabít, že jsme gestapo, a bránili nám vstupu. Nevěděla jsem si rady. Volala jsem 158, první se mě tam zeptali: A co jste jim provedla? Nakonec přijeli,“ svěřila se s velmi nepříjemným zážitkem z Letné žena, která se vyrazila nechat otestovat.

    Demonstrace na Letné: Protestovat proti nařízením, rouškám a covidu-19 přišly tisíce lidí. O plamenná hesla nebyla nouze, o selský rozum už méně.

    Není divu, že přibývá hlasů, že by policie měla v podobných případech vystupovat a zasahovat mnohem razantněji. Už proto, že si pak lidé dovolují víc a víc, zvláště teď je jejich chování hodně přes čáru. A co je víc, zatahují do toho i děti. Třeba tím, že útočí na jejich rodiče a děje se tak v jejich bezprostřední blízkosti. Pro malé dítě to může být hrůzný zážitek na hodně dlouhou dobu.

    „Duševní giganti z Letný,“ komentoval demonstranty Ondřej P., který podobně jako většina lidí nechápavě kroutí hlavou, co je v Česku možné.

    Demonstrace na Letné: Protestovat proti nařízením, rouškám a covidu-19 přišly tisíce lidí. O plamenná hesla nebyla nouze.

    Demonstrantům, kteří si na pláni přihýbali z placatek a bili se v prsa v domnění, že jsou moderními Johankami z Arku, se sluší připomenout, že zatímco se oni srocují i přes platná nařízení, jinde padají na ústa a ještě dlouho budou.

    „Byl jsem ve čtvrtek v Nemocnici Na Homolce a od vrchní sestry jsem zaslechl, že má minus tři sestry podstav a že se ani ty s malými dětmi na Vánoce domů nepodívají. Taky vyprávěla o odpíračích na kyslíku, kteří když se nemohou nadechnout, najednou začnou hledat boha nebo jim přeskočí a začnou sestrám sprostě nadávat,“ svěřil se v jedné z internetových diskuzí Jan R., který nechápe, jak mohou být někteří našinci tak zabednění a bezohlední.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:50 úterý 29. března 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      103
    • Super
      80
    • Haha
      13
    • Tvl
      12
    • Sladký
      7
    • Cože
      6
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...