Dubaj prý nabízí vakcíny k letenkám do exotiky: Co je na tom pravdy?

Zatímco v Česku se vakcín nedostává, ve Spojených arabských emirátech, které jsou v očkování premiantem, mají prý spíš opačný problém. Přebytky se proto dubajský emír Muhammad bin Rašíd Maktúm rozhodl využít jinak a nabízí je k letenkám se společností Emirates. Bohužel se cestovatelé těšili marně, šlo o aprílový žertík webu Cestujlevne.com.

Všichni, kdo netrpělivě vyhlížejí vakcíny a je jim jasné, že se na ně dostane řada až bůhvíkdy, by měli zpozornět. Zatímco Evropská unie, Česko nevyjímaje, řeší nedostatek očkovacích látek, ve Spojených arabských emirátech prý panuje i v tomto ohledu nesmírný blahobyt. 

Zní vám to jako pohádka? Ano, tato zpráva je z říše pohádek. Šlo totiž o aprílový žertík stránky Cestujlevne.com.

Očkování si tak i nadále musejí turisté zařídit sami. Měli by také sledovat aktuální podmínky pro vstup do daných zemí. Ty se mohou měnit podle situace a je dobré na to při objednání letenek a pojištění myslet.

Například Tanzanie, včetně Čechy tolik milovaného ostrova Zanzibar, zůstává kvůli obavě z jihoafrické mutace koronaviru na pomyslném black listu. A ještě tam nějakou dobu bude.

Občanům ČR a cizincům s bydlištěm na území ČR se nařizuje zákaz vstupu do této země,“ informovalo Ministerstvo zahraničních věcí. Původně to mělo platit do 11. dubna 2021. Platnost tohoto opatření byla ale prodloužena až do 31. května.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:21 úterý 10. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 38
  • 4
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0