Další zmatený senior: Chtěl jet k synovi, místo toho uháněl po D1 v protisměru

Z cesty k synovi se málem stala tragédie! Muž (89) zabloudil a v protisměru najel na dálnici D1. Řidiči si nebezpečného vozu všimli ve čtvrtek dopoledne před Brnem. Policisté zmateného seniora zastavili až sedmdesát kilometrů od domova. Podobné případy na českých dálnicích bohužel nejsou výjimkou.

„Ve čtvrtek dopoledne jsme na tísňové lince přijali několik oznámení o jízdě v protisměru. Nebezpečného počínání si šoféři všimli už na 223. kilometru ve směru do Brna,“ uvedl pro iDNES.cz policejní mluvčí Petr Vala.

Policisté vyslali všechny dostupné hlídky, které pak uzavřely dálnici. „Věděli jsme od řidičů, že auto jede v rychlém pruhu. Jen šťastnou náhodou nedošlo k fatální srážce,“ podotkl Vala.

Po šoférovi začal pátrat i vrtulník, jehož piloti si všimli nejistě jedoucí felicie nedaleko dálnice. Hlídka pak devětaosmdesátiletého seniora zastavila až ve Slavkově u Brna, tedy asi sedmdesát kilometrů od cíle, kam se původně vydal.

„Popletený šofér vůbec nedokázal vysvětlit, jak se na dálnici v protisměru dostal. Původně si totiž vyjel jen na krátkou projížďku za svým synem do vedlejší vesnice. Nakonec ale skončil ztracený neuvěřitelných sedmdesát kilometrů daleko od domova,“ dodal mluvčí.

Podle prvních informací policistů ujel senior po dálnici v protisměru nejméně deset kilometrů. Za obecné ohrožení z nedbalosti mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi, v případu ale zatím nebylo zahájeno trestní stíhání.

Podobné nehody přitom v Česku nejsou výjimkou. Senior (72) jel v polovině prosince v protisměru na dálnici D8 mezi Prahou a Roudnicí nad Labem. Jeden řidič kvůli němu havaroval, zraněn nikdo nebyl.

Třiaosmdesátiletý senior ujel na podzim 2019 na dálnici D4 směrem na Prahu čtrnáct kilometrů v protisměru. Cestou naboural auto, v němž jela žena s malým dítětem. Po deseti minutách muže zastavila policejní hlídka. Při nebezpečné jízdě se nikdo nezranil. Senior policistům řekl, že se spletl a jel omylem špatným nájezdem. 

Neuvěřitelných deset kilometrů ujela v protisměru dálnice D5 v červnu 2016 šestašedesátiletá řidička. V husté dopravě a dešti způsobila několik dopravních nehod. Ale to ji nezastavilo a jela dál. Motiv jejího jednání není znám. O zběsilé jízdě informoval web Krimi Plzeň.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:15 pondělí 21. září 2020. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 20
  • 20
  • 18
  • 18
  • 18