V Česku letos poprvé mrzlo a vlaky nevyjely: Vítejte v roce 2020!

Národní železniční dopravce se sice honosí zkvalitňováním služeb, modernizací tratí i vlakových souprav, stačí ale mírný mráz, v lednu, světe, div se, a provoz v Praze i středních Čechách se zastaví anebo nabere hodinová zpoždění. Vítejte v roce 2020!

I když zastávky v hlavním městě podle Českých drah neustále procházejí rekonstrukcí a „modernizací“, stačí, aby trochu mrzlo, a je zle. Na vlakovém nádraží Praha-Vršovice od časného rána probíhaly komplikace. „Kvůli poruše trakčního vedení nelze vypravit soupravy z odstavného nádraží,“ uvedla na svých stránkách Pražská integrovaná doprava (ROPID).

Cestující tak ráno na cestě do práce či do školy čekalo velmi nepříjemné překvapení. Na svůj spoj mnohdy čekali marně, případně na místo určení dorazili s velkým zpožděním.

V průběhu čtvrtečního dopoledne byl sice provoz obnovený, než se spoje sladily s jízdním řádem, nějakou dobu to trvalo. „Bude však ještě trvat, než se vlaky srovnají do jízdních řádů. Se zpožděním je třeba ještě počítat i nadále,“ varuje ROPID.

Mimořádná situace, která v českých luzích a hájích zase tak mimořádná není, se dotkla téměř dvou desítek vlaků. 

České dráhy musely omezit nebo zrušit linky S7, S4, S2, S22, S9, R16, R20 a R49, které jezdí na trasách Praha – Benešov u Prahy, Praha–Beroun, Praha – Kralupy nad Vltavou – Ústí nad Labem, Praha–Nymburk–Kolín a Lysá nad Labem – Milovice.

O víkendu má navíc začít sněžit, což spolu s mrazem může vytvořit kombinaci, s níž by se tuzemská železniční síť nemusela vyrovnat se ctí, ale uvidíme...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:48 pátek 1. května 2020. Anketa je uzavřena.

  • 24
  • 22
  • 17
  • 16
  • 15
  • 14