Na otevřený bar beranidlem: Policisté rázně ukončili nelegální párty v Budějovicích

Policisté vrazili do baru beranidlem! | foto: Policie ČR

Restaurací a barů otevřených po vládou povolené dvacáté hodině přibývá. A policisté si v některých případech neberou servítky. Do otevřeného baru v Českých Budějovicích, kde se podle následného zjištění bavila asi třicítka hostů, se zásahová jednotka v pátek dostala beranidlem.

„Po marných výzvách proto policisté museli použít násilí. Kolegové ze zásahové jednotky vyrazili beranidlem skleněnou výplň dveří, aby se mohli dostat dovnitř,“ cituje server iDNES.cz mluvčího jihočeských policistů Jiřího Matznera.

Hlídka si totiž při namátkové kontrole všimla, že majitel dovnitř nenápadně pouští skupinku hostů. 

Uvnitř čekalo policisty překvapení v podobě rozjeté párty. Její účastníci jim tvrdili, že jde o rodinnou narozeninovou oslavu. Nikdo z nich ale v příbuzenském vztahu nebyl.

Ba co víc, večírky se v baru Grey Space měly konat pravidelně. Hosté byli dovnitř vpouštěni na základě hesla.

„S barem máme dlouhodobě bohaté zkušenosti a pochybuji, že byl otevřený na protest proti vládním opatřením. Policisté při kontrole také zjistili, že již v minulosti zde řešili nalévání alkoholu mladistvým,“ řekl Matzner. 

Zásah se ovšem vůbec nelíbil majiteli baru, který si stál za tím, že šlo o narozeninovou oslavu.

„Okolo čtvrt na deset nám policie začala mlátit beranidlem do skla. Poté, co jsme slyšeli padání střepů, jsme šli dveře odemknout. Do podniku vtrhlo asi patnáct policistů, dál zhruba patnáct členů zásahové jednotky se samopaly a zadrželi přes dvacet našich známých, kteří zde slavili narozeniny. Všechny nechali přes půl hodiny stát s rukama nad hlavou, jako kdyby to byli drogoví dealeři nebo vrazi,“ popsal.

Podle ministra vnitra tvrdý zásah v Budějovicích neznamená, že by nyní policie měla proti rebelujícím hospodským a restauratérům zasahovat přísněji než dosud. Každý případ prý policie vyhodnocuje individuálně.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:20 neděle 11. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 22
  • 19
  • 19
  • 18
  • 14