Suchopárná, přesto vítězná: Prezidentskou superdebatu sledovalo 1,5 milionu diváků

Prezidentskou superdebatu sledovalo v neděli na ČT1 a ČT24 souhrnně 1,54 milionu diváků. Šlo o nejlepší výsledek večera a také celého nedělního dne. Bylo to o 624 tisíc diváků více než u prezidentské debaty před prvním kolem volby v roce 2018. Zaujala i přesto, že řadě diváků přišla poněkud unylá, snad až na vystoupení kandidáta Karla Diviše a Josefa Středulu, který se vzdal boje o Hrad ve prospěch Danuše Nerudové.

Superdebaty ČT se zúčastnili všichni kandidáti kromě expremiéra Andreje Babiše (ANO). Zaujal podnikatel Karel Diviš, který se hned v úvodu obul do favoritů voleb a vyčetl jim údajné chyby. Kandidát SPD Jaroslav Bašta dokola opakoval svůj nesplnitelný záměr odvolat vládu.

Největší pecku si přichystal Josef Středula, který oznámil, že z prezidentské volby odstupuje. Své příznivce poté vyzval, aby dali hlas Danuši Nerudové.

Ohlasy na Superdebatu ČT, která na ČT1 a ČT24 zaujala více než 1,5 milionu diváků, se dost různí. Jedni vyzdvihují výkon moderátora Martina Řezníčka, jiní ho viní z neobjektivnosti a toho, že ne všichni dostali stejný prostor.

„Nebyla to debata, ale estráda ve prospěch generála a Nerudové. Ve chvíli, kdy se pořad stočil pouze na tyto dva, mělo zbylých šest účastníků odejít ze sálu. Bylo to trapné,“ rozčílil se pod příspěvkem pořadu Newsroom ČT24 Pavel Kraus.

„Určitě jste udělali chybu s tím cirkusem ohledně nepřítomnosti Andreje Babiše, pořád jste k němu vztahovali pozornost a nevyužili možnosti ho absolutně ignorovat, a ignorace je ta nejlepší zbraň, jak bojovat s jeho marketingem,“ vzkázal České televizi na Twitteru jistý Monte.

Prezidentská superdebata, kterou moderoval Martin Řezníček, byla vítězem nedělního večera i celého dne.

„Zaujala mě tím, že nedala stejný prostor všem. Většinou se ČT zastávám, ale toto byl nepochopitelný krok vedle, kterým si jen nabíhá na vidle,“ přispěl svým názorem Daniel.

Konkurence z koláče sledovanosti v neděli večer ukrojila též slušný kus. Kriminálku Odznak Vysočina na Nově vidělo 912 tisíc diváků. To je docela slušný výsledek na to, že šlo o reprízu první řady, na kterou později naváže premiérová řada druhá.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:24 úterý 9. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 17
  • 7
  • 5
  • 2
  • 2
  • 2