Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Železný o válce Wollnera s Fridrichovou: Zamrzí to! Nejvíce ho štve, že válku řeší média

    Jakub Železný se vyjádřil ke sporům mezi Fridrichovou a Wollnerem. | foto: Profimedia

    Nedávno se nechal slyšet, že zvažuje kandidaturu na post generálního ředitele České televize. Nyní moderátor Jakub Železný (49) okomentoval aktuální dění na Kavčích horách. Zkušený novinář veřejně vyjádřil podporu svým znesvářeným kolegům Noře Fridrichové a Marku Wollnerovi, jejichž chování vedení ČT aktuálně vyšetřuje. Televizní diváci kroutí hlavami nad tím, že Železného evidentně příliš neznepokojuje to, co se stalo, ale nejvíce mu vadí, že tento „interní spor“ řeší tuzemská média. „Sexuální obtěžování na pracovišti je podle vás interní spor?“ ptají se známého žurnalisty lidé.

    V České televizi zuří mezi hvězdnými redaktory válka nevídaných rozměrů. Uznávaný novinář Marek Wollner byl nedávno stažen z vysílání, protože vedení televize aktuálně prošetřuje nařčení z šikany a sexuálního obtěžování na pracovišti.

    Serveru Seznam Zprávy Wollner oznámil, že stížnost na něj podala jeho kolegyně Nora Fridrichová.

    „Je to moje kolegyně a moje bývalá kamarádka, dlouholetá spolupracovnice. Je to Nora Fridrichová. Fakt jsem nečekal, že se tohohle můžu dočkat od vlastní kolegyně, která mě zná dvacet let, se kterou jsem hodně zažil. A které jsem také, myslím, hodně pomohl s jejím pořadem, s jeho vznikem, s bráněním toho pořadu před všemi možnými tlaky,“ uvedl Wollner, který si stojí za tím, že podnět je zlý a nepravdivý.

    Server iDNES.cz přišel s informací, že Wollner poté reagoval tak, že podal podnět na moderátorku 168 hodin Noru Fridrichovou.

    „Podnět podal můj kolega Marek Wollner a přijde mi, že se tím trochu snaží eliminovat potíže, kterým momentálně čelí on sám,“ sdělila zmíněnému webu Fridrichová, kterou Wollner obvinil z bossingu.

    Podnět na mě podala bývalá kamarádka Nora Fridrichová, stěžuje si Marek Wollner po nařčeních z bossingu a obtěžování.

    Železného mrzí, že spor mezi Fridrichovou a Wollnerem řeší média

    Korunu této bizarní válce, již intenzivně řeší televizní diváci, nasadil dlouholetý moderátor České televize Jakub Železný, který už mnoho let zvažuje, že se bude zajímat o post generálního ředitele.

    „Tohle jednoho zamrzí, hlavně u kolegů, jichž si obou váží a má je lidsky rád. A je otázka, zda je dobrým vyústěním jakéhokoliv interního sporu to, že o něm referuje iDNES.cz. Kéž to skončí dobře. Pro všechny,“ napsal Železný na Twitteru.

    Netrvalo dlouho a na hlavu Jakuba Železného se začala snášet velká vlna kritiky. Lidé mají pocit, že moderátor nejvíce lituje toho, že se tento „interní spor“ dostal na veřejnost, místo aby nevhodné chování svých kolegů rázně odsoudil.

    „Milý pane Železný, pan Wollner je obviněný ze sexuálního obtěžování na pracovišti. Tomu vy říkáte interní spor?“ ptá se jedna z diskutérek pod Železného statusem.

    „Vlastně na tom skandálku je pro matadory ČT nejhanebnější, že o něm píše iDNES,“ píše televizní divačka Zdeňka.

    „Raději bys spor mezi tvými dvěma oblíbenci řešil někde mimo mediální scénu pod kobercem? Ty si vůbec neuvědomuješ, jak je tvé vyjádření legrační v kontextu s tím, že oba si profesní kariéru postavili právě na zveřejňování kauz, které by někteří rád zametli pod své koberce,“ vmetl Železnému do tváře diskutér Pavel.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:30 sobota 6. května 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      67
    • Super
      17
    • Trapas
      16
    • Cože
      6
    • Tvl
      6
    • Sladký
      3