Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Válka v ČT: Fridrichovou naprášil obviněný Wollner, prý měla také šikanovat. Nora rázně odpověděla

    Bývalý dramaturg a exšéfredaktor pořadu Reportéři ČT Marek Wollner | foto: Facebook

    Česká televize prošetřuje podezření z bossingu a sexuálního obtěžování. V souvislosti s tím rozhodla, že Marek Wollner nebude nadále moderovat pořad Reportéři ČT. Oznámila to mluvčí veřejnoprávní televize Karolína Blinková. Z uvedených činů šéfredaktora reportážní publicistiky loni v listopadu na svém webu obvinila bývalá členka redakce Reportérů ČT Markéta Dobiášová. Server Hlídací pes uvedl, že se řada redaktorů za svého kolegu postavila. Web iDNES.cz následně přišel s informací, že mezi obviněnými je Nora Fridrichová. Prý ji měl udat její kolega Wollner.

    Česká televize dostala podnět na možné nevhodné chování Marka Wollnera na začátku prosince od jedné ze zaměstnankyň divize zpravodajství, upřesnila mluvčí ČT Karolína Blinková.

    „V souladu s nastavenými pravidly jej začala bez odkladu prověřovat, ustavila tedy komisi složenou z odborníků na právo, HR a řešení stížností, která svoji závěrečnou zprávu dokončila k 22. prosinci,“ uvedla mluvčí.

    „Česká televize se rozhodla, že do ukončení šetření Marek Wollner nebude moderovat pořad Reportéři ČT,“ doplnila.

    Wollnera původně obvinila bývalá členka redakce pořadu Reportéři ČT Markéta Dobiášová. Loni 16. listopadu na svém webu inFakta.cz vydala článek s titulkem Pracovní podmínky v redakci Reportérů ČT: Aktivismus, bossing i harašení. Část jeho podřízených se za svého šéfa postavila.

    Celý případ má kuriózní pokračování. Server iDNES.cz přišel s informací, že vedle Wollnera přistál na stole podnět na moderátorku 168 hodin Noru Fridrichovou, taktéž pro bossing. „Podnět podal můj kolega Marek Wollner a přijde mi, že se tím trochu snaží eliminovat potíže, kterým momentálně čelí on sám,“ sdělila moderátorka.

    Generální ředitel Petr Dvořák má tak o zábavu postaráno, proto už zřídil komisi, která si zvala spolupracovnice a spolupracovníky Marka Wollnera. Informace o složení komise, jejím mandátu i pozvaných lidech ČT odmítla poskytnout.

    Proti Wollnerovi vystoupila bývalá členka jeho týmu v Reportérech ČT Markéta Dobiášová.

    „Jednou jsi dole, jednou nahoře. Já jsem už pár týdnů dole, dlouho jsem čekal, že to při riziku mého povolání přijde, jen jsem nevěděl jak. No, tak nějak blbě. Ale věřím, že není všem dnům konec. Díky všem za podporu,“ komentoval aktuální dění dotčený moderátor a šéfredaktor na svém twitterovém účtu.

    „Na naši advokátní kancelář se obrátilo několik osob, které popsaly nestandardní jednání Marka Wollnera vůči ženám i vůči podřízeným v rámci vytváření pořadu Reportéři ČT. Jejich svědectví považuji za závažná. Obsahem výpovědí je popis sexuálního obtěžování a šikany,“ uvedl pro server Hlídací pes právník Tomáš Němeček.

    Hvězda pořadu Reportéři ČT Marek Wollner

    Dobiášová, jež Wollnera obvinila z bossingu či sexuálního harašení, v článku na webu inFakta.cz ukázala i screenshoty konverzací s bývalými kolegyněmi. Jedna z nich podle ní tvrdí, že „Wollner zamknul kancl, když jsem psala scénář, strčil mou ruku mezi nohy… Chtěl, abych mňoukala, než mi schválí scénář, sahání na prdel normálka“.

    „Téma sexuálního obtěžování zvedla Markéta Dobiášová, která se postavila na stranu antivaxerů a ruské propagandy a vyřizuje si účty se všemi redakcemi, kterými za poslední roky prošla,“ napsala na obranu svého šéfa na Facebook reportérka Jana Neumannová, která s Wollnerem pracuje třináct let.

    „Myslím, že televize může klidně Marka vyšetřovat. Zjistí, že občas pochválil ženské nohy, někdy řekl možná pro někoho nevhodnou větu. Ale garantuji vám, že nikdo nemusí a nemusel zamčený v kanceláři mňoukat,“ dodala.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:32 pátek 5. května 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      42
    • Haha
      27
    • Tvl
      11
    • Trapas
      9
    • Sladký
      8
    • Cože
      2
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...