Slavte, Česká republika patří v Evropě mezi země s nejkvalitnějším vzděláním

Evropská unie se jako celek může podle údajů evropského statistického úřadu pyšnit vysokým počtem vzdělaného obyvatelstva. Dochází tím i ke zvyšování ekonomicky aktivních lidí a tím i k celkové zaměstnanosti. Česká republika se řadí na první místo států s nejvyšším kvalitním vzděláním.

Když se obyvatelé jednotlivých členských zemí podílejí na sociálním a ekonomickém životě, dochází ke zvyšování jejich šancí na pracovním trhu a tím ke snížení chudoby zemí.

To samozřejmě není žádná novinka, překvapující ale může být, že Česká republika se umístila na předních místech, co se týče nejnižší míry nezaměstnanosti, nejkvalitnějšího vzdělávání nebo nejvyššího počtu zaměstnaných absolventů středních i vysokých škol. 

Naše země se řadí mezi země, které obyvatelům umožňují odborné vzdělání a snadnější přechod na pracovní trh. Některé regiony Čech dosáhly až 75 % studentů. Nízké odborné vzdělání naproti tomu bylo zaznamenáno třeba v Maďarsku.

Evropská unie se také snaží snížit podíl osob, které předčasně ukončují vzdělání. Česká republika, konkrétně Praha, patří mezi země s nejnižším počtem osob, které předčasně ukončily studium. Je to hlavně tím, že je zde velká možnost výběru vzdělání a příležitosti na pracovním trhu.

Nejvyšší mírou zaměstnanosti absolventů se může opět pyšnit Česká republika, a to region střední Čechy. Problém se zaměstnáním mají v Evropské unii absolventi především v Řecku a Itálii.

Co se týče nezaměstnanosti, Česko se řadí mezi státy s nejnižší mírou. V hlavním městě Praze je aktuální míra nezaměstnanosti pouze 1,7 %. Naopak nejvyšší nezaměstnanost je v Řecku a Španělsku.

Shrnuto a podtrženo, v České republice se nemáme vůbec špatně, tak si toho važme.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 pondělí 4. února 2019. Anketa je uzavřena.

  • 17
  • 10
  • 9
  • 9
  • 9
  • 8