Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Líná pošťačka nedoručila stovky dopisů. Odškodňovat nebudeme, hlásí Česká pošta

    Česká pošta má na krku další malér. Její bývalá zaměstnankyně z Mělnicka byla natolik líná, že po dobu několika měsíců vyhazovala stovky dopisů do koše, místo aby je doručovala adresátům. Výjimkou nebyla ani doporučená psaní, vyúčtování či složenky. Vedení společnosti zatím nedokáže vysvětlit, proč interní procesy firmy nedokázaly lajdáctví doručovatelky zabránit, odškodnění adresátů však neplánuje a místo toho vyčísluje vlastní ztráty.

    Zatímco většina lidí hodně ostře kritizuje naprosto nefungující systém České pošty „Balík do ruky“, kdy se doručovatelé většinou příliš neobtěžují balík předat a do schránky automaticky hází lísteček „nezastižen“, tentokrát musí společnost řešit problém, při němž stovkám lidí nedorazilo psaní vůbec.

    Jak v reportáži upozornila televize Nova, bývalá doručovatelka České pošty z Mělnicka se rozhodla svou prací příliš nenamáhat a v rozmezí několika měsíců dopisy nevhazovala do schránek adresátů, nýbrž do boudy na zahradě rodinného domu. Výjimkou nejsou doporučená psaní či složenky a vyúčtování.

    „Jsem v šoku, jestli se mi čtyři roky snaží někdo něco říct a já absolutně nevím co,“ stěžoval si Nově například Martin, kterému pošťačka nedoručila dopis od rodinné přítelkyně odeslaný před čtyřmi lety.

    Odkladiště nedoručené pošty nyní objevila rodinná známá. Bývalá pošťačka vinu popírá a vymlouvá se na nechtěné ztráty či možné krádeže, jenže ohromné množství odhozených dopisů mluví jasně.

    Selhaly procesy, odškodňovat nebudeme

    Zarážející je, že absolutní rezignaci na pracovní povinnosti nedokázala Česká pošta u své někdejší zaměstnankyně nijak zabránit. Podle tiskového mluvčího Matyáše Vitíka zřejmě selhaly interní procesy, které mají podobné prohřešky odhalit a eliminovat.

    Pošťačka nedoručila stovky dopisů.

    „Máme nastavený standardní vnitřní systém kontroly. V tomto případě se budeme zabývat tím, kde se stala chyba. Proč v rámci systému České pošty, řeknu to natvrdo, lajdáckost té paní nebyla odhalena,“ řekl.

    Prozradil také, že Česká pošta nyní bude odhozené dopisy zpětně doručovat, plošné odškodnění adresátů však neplánuje, a pokud někomu nedoručení dopisu způsobilo škodu, může se na společnost obrátit v rámci běžného reklamačního systému. Jak Vitík prozradil, Česká pošta se místo toho raději zaměří na vyčíslení vlastních ztrát.

    „Pokud někdo bude mít pocit, že tím, že mu nebyl doručen dopis a vznikla mu nějaká škoda, tak samozřejmě v rámci standardního reklamačního řízení se budeme bavit o náhradě škody. Nicméně chtěl bych říct, že Česká pošta bude samozřejmě sama vyčíslovat, jaká škoda jí vznikla jednáním této již bývalé doručovatelky. Samozřejmě pak nemůžeme vyloučit další právní kroky právě vzhledem k této dámě,“ řekl.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 21:07 středa 22. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      23
    • Haha
      11
    • Sladký
      9
    • Tvl
      9
    • Super
      8
    • Cože
      7
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...