Příběh Čecha, který žije s polovinou těla: Dan (19) pyká za touhu po originální fotce

Daniel Křeček (19) byl docela normální kluk. Touha po originální fotce mu ale obrátila život naruby a dnes je bez dolní poloviny těla. Je obdivuhodné, že mladík se snaží zapojit do normálního života a ještě varovat před podobným osudem ostatní nerozvážné mladíky.

Před dvěma lety bylo Danielu Křečkovi z Plzeňska sedmnáct let a vylezl s kamarádem na vlak. Mladíci si chtěli pořídit originální fotografii.

Daniela ale zasáhl výboj, začal hořet a spadl do kolejiště. Šílenou noc zázrakem přežil, ale zlomil si páteř a to nebylo vše!

„Vylezli jsme nahoru, byli oba v podřepu. Když jsem si stoupl, trefil mě obloukový výboj, spadl jsem mezi vagony a zlomil si páteř. Kamarád mi vše popisoval, říkal, že musel seskočit dolů, na mně hořelo oblečení, takže mě hasil rukama a bundou a zavolal záchranku,“ zavzpomínal pro server Blesk.cz Daniel.

Daniel byl dlouhou dobu hospitalizován. Jeho stav se ale nelepšil. Naopak. Objevovaly se komplikace. Do dolní části těla se mu totiž neustále vracela infekce. Lékaři brzy zjistili, že existuje pouze jediné řešení – tím byla takzvaná hemikorporektomie, tedy amputace spodní poloviny těla.

Operace Daniela Křečka trvala dlouhých osmnáct hodin.

Díky této operaci se zbytek těla zbaví infekce. Jedná se ale o velice náročnou operaci, kterou padesát procent pacientů nepřežije.

„Pacient byl na sále 18 hodin, samotný výkon trval přes 16 hodin, během kterých tam bylo nonstop 22 lidí různých profesí. Šli jsme s velmi podrobným plánem, takže jsme měli načasovány jednotlivé fáze. Ukázalo se, že příprava byla ne nezbytná, ale byla výtečná. Podařilo se nám vše pospojovat,“ popsal zákrok profesor Jiří Hoch, přednosta Chirurgické kliniky 2. lékařské fakulty UK a FN Motol.

Byla to velice náročná operace.

Po extrémně náročné operaci následovala dlouhá rekonvalescence. Daniel se ale dnes snaží žít co nejvíce plnohodnotný život. 

Je zázrak, že Daniel vůbec přežil.

Celou věc bere tak, jako by se znovu narodil, za záchranu života je nesmírně vděčný. Mimo to se snaží svým odstrašujícím příběhem varovat podobně odvážné mladíky před něčím takovým, co se jemu stalo před dvěma lety.

Daniel se snaží žít co nejvíce plnohodnotný život.

„Chtěl bych ostatním vzkázat, aby se vyhýbali elektrickému proudu, vlakům a všem těmto nebezpečným věcem. I když se o tom mluví málo, stává se to. Lidí, kterým se to děje, je na světě čím dál víc. Ostatní by si na to měli dát vážně pozor,“ dodal Daniel.

Fotogalerie


Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:10 sobota 23. března 2019. Anketa je uzavřena.

  • 83
  • 18
  • 13
  • 11
  • 9
  • 8