Není sídliště jako sídliště: Garsonku v Ústí pořídíte za 1,6 milionu, 4 + 1 za 800 tisíc

Aktuální poptávka po nemovitostech vyhnala ceny do nesmyslných výšek i v místech, kde to bylo ještě před pár lety nemyslitelné. Stačí přidat visačku „Investiční bydlení“ a rázem můžete finální nabídku vyšroubovat o statisíce výš. Výjimkou není ani Ústí nad Labem, kde velmi záleží na lokalitě. Zatímco na sídlišti Mojžíř dáte za 4 + 1 „jen“ 800 tisíc korun, na Severní Terase vám to nebude stačit ani na garsonku. Ta vyjde i na 1,6 milionu.

Stejně jako v celém Česku i v Ústí nad Labem zažívá bydlení nebývalý boom. Ve třetím čtvrtletí roku 2020 vzrostla prodejní cena místních bytů meziročně o 7,6 procenta, a to na 22 800 Kč/m2

I když se jedná se o jeden z nejvyšších nárůstů v zemi, cena za metr se stále drží na konci žebříčku cen bytů napříč všemi českými kraji. Mezi nejžádanější adresy patří Severní Terasa, Skřivánek nebo Všebořice. Tady ceny bytů také rostou nejrychleji.

Na třicetimetrovou garsonku na Severní Terase si připravte zhruba 1,6 milionu korun s tím, že do bytu nemusíte nic moc investovat. Pokud už byste rádi byt o pokoj větší, přidejte milion. Za 2,5 milionu se dá sehnat i třípokoják před rekonstrukcí.

Za ty peníze můžete mít v odlehlejších koutech města bytů hned několik!

K lokalitám, kde naopak bydlení seženete nejlevněji, ale je to trochu o strach, patří Mojžíř, Předlice, Neštěmice a Krásné Březno. Zhoršuje se také pověst Střekova a čtvrti Klíše.

K nejhorším adresám v Ústí nad Labem patří také Mojžíř. Není divu, že byty jsou tu nejlevnější.

Realitní agentury a kanceláře ani nepředpokládají, že se sem soudní lidé budou stěhovat a bydlet tu, automaticky k většině z nich lepí visačku Skvělá investice nebo Investiční bydlení

Některé z nabídek tak zahrnují nejen byt a vybavení, více či méně použité a zubem času ohlodané, ale i nájemníka nebo nájemníky, o nichž samozřejmě vždy tvrdí, že jsou spolehliví a slušní. Každopádně před nafocením snímků z bytu často zapomenou uklidit. Co taky čekat u bytu 4 + 1 za 800 tisíc, že ano?

Dvoupokojový byt na sídlišti Mojžíř vyjde na zhruba 600 až 700 tisíc korun. 

K nejhorším adresám v Ústí nad Labem patří Mojžíř. Byty i tady podražily, ale pořád jsou dost levné.

„Je vhodný zejména pro investora, je využíván k pronájmu, s měsíčním výnosem 5100 korun. Nájemník má zájem zůstat zde bydlet i po prodeji,“ upozorňuje realitní kancelář u jednoho z nich.

„Byt je vhodný jako investice, nyní je pronajatý s měsíčním výnosem 6000 korun,“ píše se pro změnu u družstevního bytu s tím, že podnájem družstvo bez problémů povoluje za roční poplatek 3000 korun.

K nejhorším adresám v Ústí nad Labem patří také Mojžíř. Není divu, že byty jsou tu nejlevnější.

I v nechvalně proslulém Mojžíři se dá sehnat třípokojový byt za 2,5 milionu korun. Pravda, je zrekonstruovaný, nicméně je otázkou, jak bude vypadat po deseti letech bydlení „slušných nájemníků“.

Realitky sice tvrdí, že jdou o skvělou investici, brát si na ni hypotéku a čekat, že se byt brzy zaplatí sám, zavání velkou naivitou. Pravda je, nemovitosti jsou tu levné, jenže za jakou cenu?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 4. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 11
  • 10
  • 6
  • 4
  • 3