Matka zmláceného hocha z Loun: Viděla jsem video, je mi z něj zle

V týdnu česká veřejnost spatřila video, na kterém patnáctiletý Pepa mlátí dva mladší chlapce. Nahrávka se stala velice propíranou na sociálních sítích a celou situaci řeší policie. Těžko si ale představit neuvěřitelně těžké chvíle, které v současné době zažívají rodiče napadené dvojice.

„Oni zaplatili, nech je bejt, kámo,“ zazní z úst jednoho z přihlížejících v úvodu videonahrávky, která koluje po internetu. I po těchto slovech se ale hlavní aktér Pepa rozhodl zmlátit dva mladší hochy. Někdo z davu jeho běsnění natáčel na video, které se později objevilo na Facebooku.

O důvodech napadení se na sociálních sítích živě spekuluje. Jedni tvrdí, že Pepa žárlil, a proto dvojici mladíků surově zbil. Druhá skupinka je zase toho názoru, že patnáctiletý agresor je členem jakéhosi gangu, který vybírá od zdejších dětí peníze. Tuto možnost do jisté míry potvrzuje i výše uvedená hláška.

Teď se pro televizi Nova rozpovídala maminka jednoho z napadených. Ani jeden z napadených hochů prý zatím do školy nechodí. Nejspíše i kvůli zdravotním problémům, které jim agresor Pepa způsobil.

„Můj kluk měl bouli, hematom na hlavě. Byli jsme na chirurgii. Hlava se mu motá. Bolí ho to, ale ta psychika asi udělala víc než tohle,“ svěřila se jeho matka.

Dokonce už i viděla celé video, které neuniklo pozornosti veřejnosti.

„Já jsem to video viděla jednou. Je to hrozný popsat ty pocity, který člověk má. Když vidí, jak takový agresor napadne bezdůvodně. Mně je zle z toho. Zvedá se mi z toho žaludek,“ dodala dále znechucená matka.

Na řádění brutálního mladíka Pepy zareagovala radnice tak, že se dohodla s policií na posílení hlídky v okolí základních škol. Místní tak jistě doufají, že k podobným násilnostem už nebude docházet.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 neděle 11. února 2018. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 6
  • 4
  • 4
  • 3
  • 2