Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Brno vždy bylo lehce alternativní město, hájí brněnskou primátorku špičky ODS

    Některé fotky zrají jako víno... | foto: Facebook

    Brno bylo vždy lehce alternativní město, řekl k fotce brněnské primátorky Markéty Vaňkové (ODS) s kolegou, bílým práškem a ruličkami z dvoutisícovek její stranický kolega, předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda. Podobně mluví i Alexandr Vondra a další vlivní členové strany. Všímají si mimo jiné toho, že je zvláštní, že několik let stará fotka se objevila až nyní. Zajímavý je nicméně i fakt, že první dáma Brna zmínila, že se musí poradit se svou fotografkou. Není to tak dávno, co se za propagační snímky ministerstva spílalo exministryni financí Aleně Schillerové (ANO), a to se fotila „jen“ s pávy.

    „Brno vždy bylo lehce alternativní město, tak to je. Jinak celou ‚kauzu‘ pokládám za zcela zbytečnou letní bouři vody ve sklenici a nevyvozuji z ní žádné závěry. Primátorka Vaňková má moji podporu a vnitřní věci si musejí vyříkat uvnitř jejich města,“ napsal Seznam Zprávám předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda v reakci na kauzu Ruličky do ručky, v níž kromě brněnské primátorky Markéty Vaňkové figuruje i její náměstek Robert Kerndl.

    „Ani si nemyslím, že bych měl zadat policejní vyšetřování toho, co se stalo před třemi lety v noci v Brně, když se zjevně nikomu nic nestalo a aktéři se podle fotky u toho smáli. Je to etická záležitost a víte, už jsem dost starý na to, abych tady někomu uděloval nějaké morální lekce,“ nechal se slyšet další člen předsednictva ODS Alexandr Vondra.

    Nejen on poukazuje na fakt, že fotka je staršího data a dlouho ležela ladem a najednou se hodí do krámu.

    „Ani já, ani můj kolega jsme nebyli schopni si vzpomenout na situaci, která je na snímku vyobrazena. Byla jsem stoprocentně přesvědčena o tom, že k ničemu takovému nedošlo. Dokonce jsem poprosila naši fotografku, aby dohledala původní fotografii, z níž byla ta úprava učiněna,“ řekla brněnská primátorka Markéta Vaňková, která v rozhovoru pro TN.cz záhy připustila, že na fotce přece jen něco pravdy bude.

    O fotce s bílým práškem nejdřív primátorka Brna Markéta Vaňková tvrdila, že jde o fotomontáž. Později pravost připustila...

    „Pak mi ale večer volal kolega s tím, že si vzpomněl, že před dvěma třemi lety mohlo k obdobné fotografii dojít. Určitě byla zesvětlena, protože k té situaci došlo v nočních hodinách,“ doplnila.

    Zřejmě s ohledem na to, že oddávat se podobným kratochvílím přes den je už přes čáru, zatímco večer nebo v noci to člověk spíše omluví a předpokládá.

    Některé fotky zrají jako víno...

    „Bylo to ve večerních hodinách, kdy jsme se vraceli z akce, která se protáhla, a v centru města jsme narazili na partičku mladých lidí, kteří byli veselí a moc fajn, tak jsme se dali do řeči. Strávili jsme s nimi několik desítek minut. Omlouvám se a moc mě to mrzí, ale skutečně si z toho večera nepamatuji všechny podrobnosti,“ řekla Vaňková na svoji omluvu.

    Brněnská primátorka Markéta Vaňková se ráda baví. A její náměstek Robert Kerndl (vlevo) jakbysmet.

    Večírek to tedy musel být opravdu bujný a veselý. A je bezesporu skvělé, že vedení Brna s sebou mělo i svoji fotografku. Snad v budoucnu archiv vydá i další poklady, které dostojí Bendovým slovům o tom, že tohle město bylo vždycky „jiné“...

    Primátorka našla každopádně zastání u ředitele organizace Podané ruce Jindřicha Vobořila, který se drogovou problematiku zabývá. „S primátorkou se znám dlouhá léta pracovně. Vylučuji, že by užívala tvrdé drogy, to bych poznal,“ nechal se slyšet.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:11 středa 29. listopadu 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      19
    • Tvl
      6
    • Super
      4
    • Haha
      2
    • Cože
      2
    • Sladký
      1