Společný zpěv i hysterický pláč. Takhle prožívali europoslanci definitivní brexit

Po měsících a letech divokých jednání je rozhodnuto: Británie zítra opustí Evropskou unii. Evropský parlament včera odhlasoval schválení dohody o brexitu, čímž je rozchod zpečetěn. Někteří europoslanci se po hlasování neubránili slzám a došlo i na společnou píseň, při které se všichni chytili za ruce. Všechny dojala především slova europoslankyně za britské Zelené, že věří v brzký návrat!

Je to definitivní, Británie opouští Evropskou unii. Dohodu o brexitu schválili poslanci Evropského parlamentu, a to při hlasování, které provázely silné emoce.

Rozjitřil je například lídr Strany pro brexit Nigel Farage, který při svém projevu vyjádřil naději, že Británii budou následovat i další země.

„Doufám, že tohle je začátek konce tohoto projektu. Je to špatný projekt, není jen nedemokratický, je dokonce antidemokratický,“ řekl Farage s tím, že odchod z Evropské unie považuje za vrchol svojí politické kariéry.

On i jeho spojenci pak na rozloučenou zamávali europoslancům britskými vlaječkami.

Molly Scott Catová z britských Zelených rozplakala kolegy europoslance.

Ostatní ovšem Farageovo nadšení nesdíleli. Naopak, odchodu Británie jim bylo líto. Například hlavní vyjednavač EU o brexitu Michel Barnier se nechal slyšet, že většina členů odchodu lituje. Zdaleka ne všichni ovšem byli tak formální.

Mezi jednotlivými členy došlo na přátelská objetí, všichni společně se pak chytili za ruce a na rozloučenou britským kolegům zazpívali starou skotskou lidovou píseň Auld Lang Syne.

Europoslanci si zazpívali.

Někteří se dokonce neubránili slzám! To když si vzala slovo britská europoslankyně za Zelené Molly Scott Catová a sama téměř v slzách vyjádřila přání, aby se Británie jednoho dne do Evropské unie vrátila. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:15 pátek 29. května 2020. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 28
  • 21
  • 20
  • 19
  • 17