Řiďte se pokyny, zdůraznil Boris Johnson. Jeho tátu načapali, jak nakupuje bez roušky!

Tohle si Boris Johnson za rámeček nedá! Jím vedená britská vláda sáhla k dalším, a to dost tvrdým koronavirovým opatřením, načež on pak ještě na celý národ apeloval, aby se jimi striktně řídil. Jeho slova si ale k srdci nevzal ani vlastní otec. Stanley Johnson vyrazil na nákupy do supermarketu s úsměvem na rtech, který byl dobře vidět proto, že neměl roušku!

Není to samozřejmě bůhvíjak závažný prohřešek, jenže podobné výstřelky se kolem premiéra Borise Johnsona začínají kupit. 

Sotva před týdnem hnula Britům žlučí Johnsonova partnerka Carrie Symondsová. Jen krátce poté, co premiér veřejně varoval, že zemi čeká další půlrok bídy, se přišlo na to, že si Carrie se třemi kamarádkami užívá luxusní dovolené v Grand Hotelu Tremezzo u Komského jezera v severní Itálii.

A sám Stanley Johnson se už při první vlně, kdy se postupně uzavíraly hranice a důrazně se varovalo před cestováním, sebral a odletěl do své vily v Řecku.

Na nákupech bez roušky zachytili Johnsona staršího fotografové serveru Mirror. V Británii aktuálně platí přísná pravidla, scházet se nesmí více než šest lidí.

Stanley Johnson a Carrie Symondsová

„Asi jsem nebyl dostatečně rychlý. Byl to můj první den v Anglii po třech týdnech, co jsem byl pryč. Pravidla se za tu dobu asi změnila. Je mi to vážně líto, rád bych nyní vyzval úplně všechny, aby udělali vše, co je v jejich silách, pro dodržování pravidel týkajících se masek a sociálního distancování,“ sypal si Stanley Johnson popel na hlavu s tím, že samozřejmě neznalost pravidel není omluva.

Premiérův otec teď čelí hrozbě pokuty ve výši až šest tisíc korun. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:00 pátek 29. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 14
  • 13
  • 12
  • 12
  • 11