Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Buď já, nebo Boris! Joa Johnsona prý k odchodu z vlády donutila manželka novinářka!

    Když nastoupil Boris Johnson do funkce, v médiích se začalo hodně skloňovat i jméno jeho bratra Joa. Ten dostal ve vládě hned dva posty a vypadalo to jako mimořádně hezký příběh: mladší brácha ve stopách toho staršího. Jenže stačilo pár týdnů a Jo Johnson na svoje funkce ve vládě rezignoval, protože se prý s Borisem neshodl ohledně brexitu. Ve skutečnosti ho k tomu ale dost možná dotlačila manželka, reportérka listu The Guardian a Borisova odpůrkyně Amelia Gentlemanová. „Buď on, nebo já,“ měla říct Joovi!

    Za vším hledej ženu. Lidové přísloví platí dost možná i pro rozkol mezi britským premiérem Borisem Johnsonem a jeho bratrem Joem.

    Joa Johnsona Boris krátce po svém jmenování do funkce dosadil na ministerstvo obchodu, energetiky a průmyslové strategie a také na ministerstvo školství. V obou resortech dělal náměstka. Jenže před pár dny se rozhodl na posty ve vládě rezignovat, prý kvůli konfliktu mezi loajalitou k rodině a národním zájmem. Na brexitu se spolu bratři dlouhodobě nemohli shodnout.

    Jenže podle zdrojů The Sun je spíš Jo Johnson pod pantoflem a poslechl rozkaz svojí manželky Amelie Gentlemanové. Ta mu měla dát jasné ultimátum: Buďto já, nebo Boris. A Jo zjevně příliš dlouho neváhal.

    Borise Johnsona a jeho bratra Joa rozkmotřil brexit. Nebo Joova manželka?

    Důvodů nevraživosti mezi Amelií a jejím švagrem Borisem má být víc. Jedním je podle některých zdrojů rozkol v politických názorech, manželka Joa Johnsona je totiž jako reportérka renomovaného listu The Guardian také politicky přinejmenším uvědomělou osobou. 

    V první řadě má ovšem jít o rodinné vztahy.

    Gentlemanová se totiž velmi sblížila s Borisovou exmanželkou a matkou jeho čtyř dětí Marinou Wheelerovou. A britskému premiérovi teď nemůže odpustit, jak s Marinou „vymetl“ a nabrnknul si místo ní mladší objev, svou současnou přítelkyni Carrie Symondsovou.

    „Nesnášela se dívat na to, jak její milovaná švagrová prochází Borisovým mlýnem. Zatímco se Marina vzpamatovávala ze dvou operací rakoviny děložního čípku, Boris si někde užíval s Carrie Symondsovou. S ní si nakonec nesedla a dávala to Joovi pocítit,“ řekl serveru The Sun zdroj.

    Boris Johnson dohodil práci i svému mladšímu bratrovi.

    Boris Johnson tak nyní zažívá těžké časy, kvůli jeho snahám o co nejrychlejší brexit se k němu zády otáčejí nejen kolegové ve vládě, ale teď už i vlastní rodina. 

    Snad ho podrží alespoň Carrie. S tou ale mají poměrně divokou domácnost a kvůli jedné z hádek na ně sousedé museli volat policii.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:07 úterý 7. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Sladký
      36
    • Super
      32
    • Cože
      32
    • Tvl
      31
    • Haha
      30
    • Trapas
      30
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...