Řidič Boltu promluvil o napadení nevidomé ženy: Byla agresivní, já jen nechtěl pokutu!

Za zcela nechutné napadení nevidomé ženy a jejího vodicího psa se stal veřejným nepřítelem číslo jedna. Teď hulvát z Boltu poprvé promluvil. „Nemám mříž nebo síť, toho psa jsem ani vézt nemohl,“ kaje se. Uznal ale, že jeho chování nebylo ani trochu vhodné.

Celou zemi oběhly záběry, na nichž nevidomou ženu i s jejím vodicím psem násilím vytahuje z auta řidič společnosti Bolt. Podle slov napadené ženy se řidiči nelíbilo, že by měl právě jejího parťáka vézt, jenže ona už měla mít cestu zaplacenou, a tak vystoupit odmítla.

Pro televizi Nova teď vůbec poprvé promluvil také samotný hrubián, který už u společnosti Bolt nepracuje. Kál se, že zkrátka vodicího psa vézt nemohl.

„Paní si nastoupila do auta a ve finále zavolala na toho psa. Já jsem jí řekl, že jí psa nepovezu, zaprvé to auto nechci mít špinavé, zadruhé je to z bezpečnostních důvodů. Jsem ze zákona povinen zajistit bezpečnost přepravované osobě nebo zvířeti. Já na to auto nemám uzpůsobené, nemám mříž ani síť,“ prohlásil muž, který teď zřejmě dostane úplně jinou pokutu.

Podle jeho slov byla nevidomá žena doslova útočná a z auta nechtěla vystoupit.

„Následovalo šest sedm minut, kdy jsem ji prosil, ať z toho auta vystoupí. Paní pořád, že ne, že z toho auta nevyleze, ať klidně zavolám policii. Pak to skončilo tím finále,“ popisuje muž. 

Řidič každopádně uznal, že měl situaci řešit jinak než hrubou silou. „Neměl jsem tu situaci řešit sám a takhle, měl jsem zavolat policii,“ řekl.

Policie to nyní bude řešit v přestupkovém řízení. Napadené ženě už se omluvil i zakladatel Boltu, estonský podnikatel Martin Villig.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:34 čtvrtek 18. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 40
  • 32
  • 30
  • 29
  • 28