Šílenec v BMW zabil spolujezdce, sám vyvázl se škrábanci: Podepsal revers a zmizel?!

Čtvrteční nehoda mezi Otrokovicemi a Zlínem, při níž řidič BMW zřejmě nezvládl jízdu ve vysoké rychlosti, srazil se s kamionem a při nehodě zemřel jeho spolujezdec, má zajímavou dohru. Objevilo se svědectví spolupracovníka obou mužů, podle něhož Jan Z. (28) se životem na silnicích hazardoval pravidelně. Po nehodě prý podepsal revers a pak se po něm slehla zem! Policie však očekává, že se dostaví na výslech.

Smrtelná nehoda se odehrála ve čtvrtek večer poblíž sjezdu z dálnice D55. Ani deštivé počasí osmadvacetiletému Janu Z. nezabránilo v tom, aby pořádně šlápl na plyn, alespoň právě to mělo podle policie nehodě předcházet.

„Zřejmě v důsledku vysoké rychlosti a zhoršených povětrnostních podmínek nezvládl řízení a vjel přes středový oddělovací ostrůvek do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním vozidlem značky Renault, které řídil šestapadesátiletý muž,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Řidiči kamionu se nic nestalo, Jan Z. vyvázl s lehkým zraněním. Štěstí bohužel neměl jeho pětadvacetiletý spolujezdec, který po převozu do nemocnice zemřel.

Smrtelná nehoda mezi Otrokovicemi a Zlínem

Instagramová stránka Idioti za volantem, která mapuje šílené chování řidičů na českých silnicích, nyní zveřejnila svědectví muže, který s oběma mladíky pracoval. A podle něj bylo jen otázkou času, než Jan Z. nějaké neštěstí způsobí.

„Borci spolu jezdili každý den z práce a oba dělali s tím autem bordel. Stačilo by vidět záznamy z kamer deset minut před tou nehodou u firmy Continental Otrokovice. Na zadní bráně veliká pr*el, oba si za to mohou sami,“ tvrdí muž, podle něhož byl oblíbenou kratochvílí dvojice třeba burnout, tedy pálení zadních pneumatik.

Řidič kamionu vyvázl bez zranění.

Jana Z. teď policie podezřívá z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za což mu hrozí odnětí svobody až na šest let. Podle jeho spolupracovníka se mu ale spravedlnosti příliš čelit nechce.

„Aktuálně je nezvěstný. Podepsal revers a utekl,“ míní muž.

Expres.cz s dotazem, zda po Janu Z. pátrá, kontaktoval policii. Mluvčí Lenka Javorková nám sdělila, že pohřešován není.

„Policie v souvislosti s vyšetřováním smrtelné dopravní nehody, ke které došlo uplynulý čtvrtek mezi Otrokovicemi a Zlínem, provádí standardní úkony trestního řízení, po žádné osobě nepátrá. Řidič vozidla je na jeden z následujících dnů předvolán k výslechu,“ řekla Javorková.

Může se situace v den výslechu změnit?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 úterý 14. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  • 1