Diagnóza BMW: Mladík rozpůlil auto a zemřel, někteří lidé mají radost, že už nikoho neohrozí

Podle dosavadního vyšetřování zřejmě nepřizpůsobil rychlost, dostal smyk a čelně se srazil s protijedoucím vozem. Dvacetiletý mladík svoje BMW doslova rozpůlil, sám zůstal zaklíněn za volantem a na následky zranění zemřel. Nápis „Hoovado“ na kapotě dává tušit, která bije. Mládenců, kteří sotva dosáhnou na půjčku, pořídí si bavorák a mají dojem, že jsou závodníci, rapidně přibývá.

„Můžete mi říct, prosím vás, proč když to je BMW, je to psané všude, ale když jde o nějakou jinou značku, je to vždy ‚řidič vozidla‘?“ podivuje se diskutér u jednoho staršího příspěvku facebookové stránky Týdeník Policie.

Příspěvků o nehodách, jejichž aktéry a většinou i viníky jsou řidiči vozidel slavné německé automobilky, je na stránce skutečně mnoho. Že by ale v jiných případech značka uvedena nebyla, to není tak úplně pravda. Z mládenců, kteří mají za volantem BMW pocit, že jsou mistři světa a naprosto neohrožení, se jen stal smutný fenomén. 

Jedním z mnoha příkladů je včerejší nehoda na silnici mezi Hlubokou nad Vltavou a Chlumcem. Policistům, zdravotníkům i hasičům se na místě naskytl hrozivý pohled: nabouraný hyundai, za ním zadek BMW 320 a před ním zase předek. Zkrátka auto bylo na dva kusy.

Další mladý řidič BMW zřejmě způsobil fatální nehodu.

Zatímco řidič hyundaie zázračně vyvázl s lehkým zraněním, za volantem BMW našly zasahující složky dvacetiletého mladíka, který následkům těžkých zranění podlehl. Vyšetřování ještě probíhá, podle prvotních zjištění je ale zřejmé, že se právě on vřítil vysokou rychlostí do zatáčky, na mokré silnici dostal smyk a pak se s protijedoucím autem čelně srazil.

Že šlo přesně o výše popsaný typ řidiče, naznačuje obří nálepka „Hoovado“ na kapotě. Jde o odkaz na závodnickou značku Hoonigan.

Na kapotě měl řidič nápis „Hoovado“.

„Budu se opakovat stále do kola. Řidiči BMW jsou hovada a pán měl štěstí, že měl model Santa Fe, protože to hovado by ho jinak zabilo!“ píše k nehodě muž jménem Roman.

„Smrtící kombinace: dvacetiletý řidič s dvacet let starým bavorákem a dvacet měsíců starým řidičákem. Kluci si myslí, že když mají BMW, jsou nesmrtelní. S náhonem na zadku se to musí umět,“ přidává se další.

Jiní lidé dokonce píší, že je vlastně dobře, jaké měla nehoda následky, protože mladík už nikoho dalšího neohrozí.

„Ještěže vše dobře dopadlo,“ napsal Radim, k němuž se přidali i další. „Ano. Už nikdy nikoho neohrozí, takže to skutečně dopadlo dobře!“ zní jeden z komentářů.

Další mladý řidič BMW zřejmě způsobil fatální nehodu.

Fatálních nehod mladých řidičů BMW se jen za poslední týdny stalo nespočet. Namátkou: 26. května museli záchranáři vrtulníkem transportovat řidiče, který naboural do mostku. Před měsícem v Hradci Králové jiný řidič vyjel ze silnice a narazil do domu. Dva dny nato skončil jiný bavorák na Chrudimsku omotaný kolem stromu. 

Ještě v únoru se zase hodně mluvilo o nehodě u Mariánských Lázní, kde opět mladý řidič v plné rychlosti naboural do betonového pilíře mostu a na místě zemřel on i spolujezdec.

Drtivá většina takových nehod má totožné rysy: Mladý řidič, starší typ BMW, vysoká rychlost a neschopnost takové auto ukočírovat. Jak se lidé shodují, vůbec nejhorší na tom je, že takoví jedinci ohrožují i životy ostatních.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:11 sobota 26. září 2020. Anketa je uzavřena.

  • 126
  • 35
  • 31
  • 28
  • 25
  • 21