Další zvláštnost v případu nabouraného policejního BMW: Hasiči zveřejnili fotky!

Dlouho se o policejním autě BMW i8 nemluvilo, teď je tento sportovní bourák opět v kurzu. Co za tím stojí? Za prvé vyjádření policejního prezidia a za druhé zveřejněné fotografie od hasičů, které ukazují „rozmašírované fáro“. Z těchto fotek nebude dobře zejména milovníkům rychlých aut...

Pro některé bylo hlavní zprávou dne vyjádření Policejního prezidia ČR, které sdělilo, že přítomnost zástupce šéfa hradního protokolu Vladimíra Kruliše v novém policejním voze byla v pořádku.

Prezidium chápe tuto prezentaci jako „plnění služebních nebo pracovních úkolů“. Ještě více ale veřejnost zaujaly zveřejněné snímky od hasičů, které ukazují konec nejslavnějšího policejního auta v Česku.

„Dostali jsme souhlas ke zveřejnění fotografií, které nejsou důležité při šetření události,“ citovala Česká televize mluvčího hasičů Jaroslava Mikošku. Hasiči podle Mikošky mají i další fotografie, které být zveřejněny nemohou. Jsou totiž součástí spisu.

Zvláštní ale je, že na začátku června mluvčí hasičů Mikoška řekl, že snímky veřejnost neuvidí, jelikož jde o standardní projev kolegiality.

„Není to nic výjimečného. Neposkytujeme žádná fota z těchto nehod včetně této,“ řekl na začátku června mluvčí Mikoška.

Pětatřicetiletý brněnský rodák Vladimír Kruliš se po autonehodě ve voze za čtyři miliony korun podrobil operaci a byl již propuštěn z nemocnice do domácí péče. Policista, který měl vůz řídit, je stále v nemocnici.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:15 sobota 21. října 2017. Anketa je uzavřena.

  • 14
  • 12
  • 9
  • 8
  • 8
  • 8